Mályi

2020.11.27. 13:00

Hársfák adnak árnyékot

A felújított közösségi házban gyermekeknek és időseknek is lesznek programok.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Eseménydús volt a november a község életében, volt családi faültetés, tökfaragó verseny, és elindult a közösségi ház felújítása is. November 9-én harminc darab ezüst hársfát ültettek el az országos településfásítási programnak köszönhetően a Mályi-tóhoz vezető út mentén. Az Agrárminisztérium pályázatán 120 település nyert, köztük Mályi. A faültetésre meghívták az idén született csecsemőket és szüleiket: a képviselő-testület nekik ajánlotta föl a csemetéket.

Olyan szerencsés a község, hogy idén 28 kisgyermek született, ezért úgy döntöttek, hogy a harminc fából minden család kap egy névre szólót – mondta Viszokai István, Mályi polgármestere. Egy fát felajánlottak Tállai András országgyűlési képviselőnek is, egyet pedig az önkormányzat fog majd gondozni.

A könyvtár dolgozói az alkalom tiszteletére és emlékéül kézzel készült ajándékkal kedveskedtek a kicsiknek. Örvendetes tény, hogy egyre többen költöznek a településre és vállalnak gyermeket – mondta a polgármester. Hozzátette: ez azzal az „édes teherrel jár”, hogy hamarosan talán új óvodát is kell majd építeni.

Nagyon kellett már

Néhány hete elindult a Móra Ferenc Közösségi Ház és Könyvtár energetikai korszerűsítése pályázati forrásból. A közösségi házban található a családsegítő szolgálat, ennek felújítására is sor kerül a következő hónapokban, illetve az intézmény egy 63 négyzetméteres foglalkoztatószobával bővül.

A közösségi ház és könyvtár pedig új kazánokat, fűtőtesteket, nyílászárókat és külső szigetelést kap. Előreláthatóan január közepéig zárva tartanak majd – mondta Juhász Eszter könyvtárvezető. A munkálatok ideje alatt a könyvtári állomány leltározását végzik a dolgozók. Sürgős és fontos kéréseket azonban továbbra is teljesítenek, házhoz szállítással viszik ki a könyvet, ha szükséges. Az esküvői ceremóniákat is ebben az épületben szokták tartani, így most ez a szolgáltatás szünetel. Nagy szükségük volt a felújításra, mert gyakran előfordult a kazán meghibásodása miatt, hogy nem volt fűtés az épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában