árverezés

2020.11.26. 14:30

Fotósok segítenének

Elárverezik a képeket, és nemes célra költik a befolyó összeget.

Hajdu Mariann

Fotó: Bodolai Márton

Tizennégy miskolci fotós ötvenkilenc fotóját hirdette meg licit útján történő árverezésre a Miskolci Fotóklub Egyesület.

Beindult a verseny

A kezdeményezés címe Miskolci fotósok az egészségügyért, a fotósok (egy támogató tag kivételével) a fotóklub tagjai. Az ötlet Herendy Adrienné volt, meséli kérdésünkre, a klubtagok pedig támogatták a kezdeményezést, mint fogalmaznak: „Mindennapjaink része a vírus, és mi, akik nem a frontvonalban teljesítünk szolgálatot, felelősségünknek érezzük, hogy támogassuk azokat, akik erejükön felül gyógyítják, ápolják a betegséggel küzdő embereket.”

A befolyó összeget nemes célra szánják: olyan eszközöket vásárolnának belőle – például érintésmentes lázmérőt, pulzoximétert, vérnyomásmérőt –, amelyekkel segíteni tudják a miskolci covidos betegeket ápoló osztályokon folyó napi munkát.

Online árverésről van szó a Facebookon, a Miskolci Fotóklub oldalán. Többségük gyönyörű természetfotó, de van közöttük néhány akt, tájkép és nonfiguratív kép is. Kikiáltási áruk a képek alatt szerepel, az egyes fotókra adott ajánlatokat minimum ezer-ezer forinttal kell túllicitálnia annak, aki meg szeretné vásárolni. Licitálni a képek alatt, kommentben lehet, a felajánlott összeg pedig a szabályok szerint kötelező érvényű és visszavonhatatlan.

Körülnéztünk az oldalon, van fotó, amiért már be is indult a „verseny”, a képekért jelenleg 5 és 20 ezer forint közötti összeget ajánlottak fel. A fotókra december 15-ig lehet licitálni. A nemes ügy érdekében érdemes válogatni és választani: többségükbe könnyű beleszeretni.

(A borítóképen: Ez a kép is a felajánlottak között van)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában