Tiszadorogmai Nyugdíjas Klub

2020.10.04. 12:00

Slambuc főtt nemrég bográcsban a Tiszánál

Szívesen éltetik tovább a helyi gasztronómiai hagyományt a Tiszadorogmai Nyugdíjas Klub tagjai.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Tiszadorogma. A helyi nyugdíjasközösség a népdalkörből nőtte ki magát. Viszont ma már bármilyen nagyobb rendezvényen számíthatnak az idősek közreműködésére a településen.

Szeretik a természetet

– Fokozatosan építkezett a közösségünk, de az első nagy lökést 1994-ben a népdalkör megalakulása adta. Aztán az újonnan nyílt Tiszadorogmai Idősek Nappali Ellátójából is csatlakoztak hozzánk, és helyiséget is itt kaptunk – mondta Széki Gézáné klubvezető. – Jelenleg 14 hölgytag jár hozzánk kedd délelőttönként, férfiak csak a nagyobb rendezvényeinkhez csatlakoznak. Az asszonyokra szabott programunk például a mostani is, éppen csigatésztát készítünk. Aztán megebédelünk, és kártyázgatunk majd. Nagyon jó társaság gyűlt össze, ami különösen az egyedülállók számára jelent sokat.

A kistérségi közös rendezvényeken is részt vesznek, és maguk is szerveznek találkozókat.

– A magyar költészet napján szavalóversenyt szoktunk tartani, de rendszeresen megünnepeljük a nőnapot is. A népdalkörrel pedig a községi rendezvényeken lépünk fel környékbeli népdalcsokrokkal, vagy mi szervezzük a népdalkörök találkozóját. Gyermeknapon gyakran sütünk lángost vagy kalácsot. Már hagyomány, hogy elindulunk a Mezőcsát Kistérség Többcélú Társulása által rendezett Ki mit tud?-on, illetve színjátszó találkozókon. Viszont adventig már valószínűleg nem lesz újabb nagyobb akciónk.

– A vírus miatt mostanában igyekszünk kültéri programokat tartani, ha az időjárás engedi. Szívesen sétálunk ki a Tisza-partra, néha bográcsban főzünk. Legutóbb például az egyik helyi specialitást, slambucot készítettünk, ami lebbencstésztával kevert paprikás krumplihoz hasonlító pásztorétel. Kirándulni pedig Cserépfaluban voltunk. Könyvtármoziba is szeretünk járni, régi filmeket vetítenek le nekünk, amelyeket a megyei könyvtárból kölcsönzünk ki. Emellett a környező nyugdíjaskluboknál is gyakran vendégeskedünk – sorolta a klubvezető.

(A borítóképen: Készül a csigatészta Tiszadorogmán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában