összefogás

2020.09.12. 20:00

Zenéjükkel, műveikkel segítenek, ők ott lesznek a jótékonysági bálon

A rudolftelepiek is megmozdultak a beteg kisfiúért, szinte mindenki segíteni akar.

Hegyi Erika

dav

Forrás: ÉM

Rudolftelepen jótékonysági bált rendeznek szeptember 26-án a kis Zsombi javára. A szervező maga a polgármester, Zilahy Zoltán és felesége, Zilahy-Alföldi Eszter. Azonban hangsúlyozták, ezúttal kizárólag magán­emberként állnak a jó ügy mellé.

– Nekünk is van egy 20 hónapos kisfiunk, és nagyon is át tudjuk érezni, mekkora fájdalmat érezhetnek Zsombor szülei, és hogy milyen nagyon szeretnék, ha javulás állna be kisfiuk állapotában. Ráadásul Kazincbarcikán laknak, ami Rudolfteleptől csak egy karnyújtásnyira van, ezért is éreztük úgy, hogy segítenünk kell. Így aztán nem volt kérdés számunkra, hogy Zsombi ügyét is felkaroljuk – mesélte az édesanya.

Megmozdult a falu

Mint mondta, azonban nemcsak ők, de egész Rudolftelep felajánlotta segítségét, mindenki lehetőségeihez és anyagi helyzetéhez képest. Lesz, aki a székek és asztalok pakolásában segédkezik majd, mások pogácsát, süteményt sütnek, vannak, akik a kapcsolataikat ajánlották fel, hogy legyen ízléses dekoráció a művelődési házban, a bál helyszínén. Akinek zöldség-gyümölcs kereskedő ismerőse van, az kedvezményes árú gyümölcsöt intézett, hogy ezzel is bővíthessék az asztalok kínálatát. Mindenki azon gondolkodott, milyen vendégeket lehetne még meghívni, milyen támogatókat lehetne még szerezni.

– Egyszóval a nemes cél megmozgatta az egész falut – jegyezte meg Eszter.

Vacsora, zene

Azzal folytatta, a vacsora este 7 órakor kezdődik. Erre az időpontra érkeznek Zsombi szülei a kisfiúval. Valószí­nűleg mondanak majd néhány mondatot, beszélnek arról a nagyon súlyos betegségről, amin csak a több százmilliós gyógyszer segíthet. Lesz egy DJ, aki ked­vezményes áron nosztal­giaestet varázsol a művelődési házba. Fellép Pál Dénes énekes, aki Zsombi javára lemondott a tiszte­letdíjáról, a menedzsere szintén. A The Memphis zenekar is a húrok közé csap, ők gyakran lépnek fel Miskolcon is, és teljesen ingyen zenélnek a jótékonysági bálon. Szintén teljesen ingyen ajánlja fel munkáját Kovács-Konyha Ivett kazincbarcikai fotós. Az Ambrózia étterem (Ka­zincbarcika) pedig kedvezményes áron szolgáltatja a vacsorát. Meglepetésekkel és tombolával is készülünk. Aki nem tud eljönni a jótékony­sági bálra, de szeretne segíteni, támogatójegyet vásárolhat. A költségek levonása után a teljes bevételt a kisfiú szüleinek adjuk át – mondta Eszter.

A Zsombi gyógyulásáért szervezett események követhetők a közösségi oldalon, Események és rendezvények Zsombiért címen.

 

Alföldi Norbert, a The Memphis zenekar énekese

A rudolftelepi polgármestertől, Zilahy Zoltántól jött a felkérés, tudunk-e segíteni abban, hogy a Zsombi javára rendezett jótékonysági bálon zenéljünk. Mivel mi kimondottan báli zenekar vagyunk, és majdnem minden zenészünknek vannak gyermekei, akikért amúgy mindent megtennénk, azonnal igent mondtunk erre a felkérésre is. Ha egy kisgyermek egészsége a tét, akkor úgy gondolom, hogy mindenkinek az ügy mellé kell állnia. A mi részünkről a zenénkkel tudunk segíteni. Fellépési díjat természetesen nem fogadunk el, sőt azon gondolkodunk, hogy milyen módon tudnánk még ezenkívül jótékonykodni. Szívből remélem, hogy nagyon sok pénz összegyűlik Zsombi javára. Hiszünk abban, hogy az összefogásnak hatalmas nagy ereje van, és hiszünk abban is, hogy a kezelésnek köszönhetően a kisfiú meggyógyul, és teljes életet tud majd élni még nagyon sokáig. Tudom, hogy rendkívül súlyos Zsombi állapota, és a kis szívét is műteni kellett alig néhány hónapos korában. Mindannyian úgy gondoltuk, hogy egy ilyen felkérésre nem lehet nemet mondani.

 

Kovács-Konyha Ivett fotográfus

Zsombi egy pici kis emberke, akinek lehetősége lenne arra, hogy meggyógyuljon. Számomra egy percig sem volt kérdés az, hogy saját munkámmal hozzájáruljak a kisgyermek felépüléséhez. Nagyon-nagyon sok szerencsét kívánok neki és a szüleinek is, hogy a szükséges pénz minél hamarabb összegyűljön, hiszen ennek segítségével Zsombikának mindenképpen esélye lenne a gyógyulásra. Számomra fantasztikus érzés, ha ehhez akár a munkámmal, akár anyagilag is hozzá tudok járulni. Sok gyermekkel dolgoztam már, óvodában is és olyan gyerekekkel, akik különböző betegségben szenvednek. Bizony szívszorító érzés őket látni, és ha tudok segíteni bármiben, akkor szívesen megteszem. Saját gyermekem még nincs, de nagyon át tudom érezni Zsombi szüleinek a bánatát. Bár tudom, hogy akinek nincs beteg gyermeke, nem tudja teljesen átérezni, hogy milyen nehéz lehet a szülőknek. Óriási összegről van szó, de reménykedünk, hogy összejön annyi, amennyi a kezeléshez kell. Sikerülni fog!

Pál Dénes énekes

Rokonok, ismerősök, barátok által hamar eljutnak hozzám a szülőföldemről származó hírek. Az egyik unokatestvérem, aki DJ, szintén ott lesz a jótékonysági bálon, rajta keresztül jött a felkérés, hogy lépjek fel én is az esten. Természetesen azonnal elvállaltam, hiszen tudom, hogy egy nagyon beteg kisfiú javára ajánlják fel a szervezők a bál teljes bevételét. Úgy gondolom, ha ott leszek én is, hozzá tudok járulni, hogy sokan eljöjjenek a rendezvényre, ami szintén Zsombi mielőbbi kezelését segíti. Mivel ez hatalmas összegbe kerül, összefogásra van szükség, és ha valamiben én is segíthetek, akkor természetesen megteszem. Mindig összeszorul a szívem, amikor azt hallom, hogy egy kisgyerek súlyos beteg, de ugyanakkor hálás vagyok, hogy az én kétéves kislányom egészséges, és minden rendben van vele. Szörnyű lehet Zsombi szüleinek ezzel a problémával és akadállyal megküzdeni. Csodálom az erejüket, hogy megbirkóznak a hétköznapokkal, és a sikerben bízva mennek előre. Ehhez végtelen erőre van szükség. Az elmúlt években is láthattunk arra példát, hogy az emberek összefogása hihetetlen akadályokat tud ledönteni.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában