információs pontok

2020.08.05. 10:00

Új szolgáltatás segíti a fogyatékossággal élőket

Fogyatékosságügyi tanácsadás az információs és koordinációs pontokon.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Illusztráció/ÉM

„A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” címet viseli az NFSZK Nonprofit Kft. Montázs projektje. Fogyatékos embereket segítő információs és koordinációs pontok várják az érdeklődőket országszerte 22 helyszínen.

Számos információ

Az érdeklődők egyebek között információt kapnak aktuális pénzbeli és természetbeni ellátásokról, a beszédükben vagy beszédértésükben súlyosan akadályozott emberek nem beszéden alapuló kommunikációját elősegítő augmentatív és alternatív kommunikáció (AAK) eszközkölcsönzésről, megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól, foglalkoztatásról, valamint sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek oktatásáról, fejlesztéséről, továbbá különböző szociális ellátásokról, illetve felnőtt-logopédiaszolgáltatásról is.

Az ingyenes szolgáltatás a helyben működő család- és gyermekjóléti központokban érhető el személyesen. A projekt hosszú távú célja egy országos rendszer kialakítása, amely hatékonyan segíti a fogyatékos emberek információkhoz, szolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférését. Fogyatékosságügyi tanácsadók várják az érintetteket és családjaikat, hogy közösen találjanak megoldásokat, és együtt könnyítsenek a mindennapok nehézségein.

Miskolc Információs és Koordinációs Pont

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, Miskolc, Arany János u. 37.

Ügyfélfogadási idő: telefonos egyeztetés alapján

Elérhetőség: [email protected]

Fogyatékosságügyi tanácsadók: Tasi Zsuzsanna, +36 20 268-1015 és Strébl Attila, +36 20 268-0984

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában