Anno 2000-ben írtuk

2020.02.07. 07:30

Alkalmasak, alkalmilag

A jó hozzáállás mellett a szakértelmet is megkövetelik a szezonális munkásoktól.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A témával 2000. február 2-án foglalkozott az Észak-Magyarország: hagyma- és burgonyabetakarítás, kazlazás, szőlőmetszés, kacsolás és szüretelés során alkalmaznak a mezőgazdaságban alkalmi, szezonális munkásokat. De csak olyanokat, akiknek vérében van a nem „úri kisasszonyoknak” való, ráadásul szakértelmet is igénylő munka.

Szívósság, kitartás

A bódvaszilasi Bódvavölgye Mezőgazdasági Szövetkezetben vagonkipakolásra, a kalászosok betakarításakor kazlazásra alkalmaznak szezonálisan 5-6 főt. „Néha keresni kell a legalkalmasabb embereket Komjátitól egészen Hidvégardóig” – mondja az illetékes. A sajópüspöki Sajóvölgye Mezőgazdasági Általános Szövetkezetben a hagyma és a burgonya betakarításakor alkalmaznak időszaki munkásokat. „Szezononként kétszáz-háromszáz emberről van szó. Elsősorban helyben és Ózdon lakókról, de jönnek Sajószentpéterről, Miskolcról s még Szabolcsból is. A munkához elsősorban szívósságra és kitartásra van szükség” – olvashatjuk a nyilatkozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában