Beszélgetés

2023.12.18. 07:30

Szögeczki Ági letette a cigit

Kisfia kérésére hagyott fel a dohányzással, vallotta a Tények Plusz nézőinek a minap, az egykori valóságshow borsodi szereplője.

Boon.hu

Fotó: Bánkúti Sándor

Húsz éve gyújtott rá először, bár a terhessége alatt letette a cigit, de az élete nehezebb szakaszaiban, ismét behódolt a káros szenvedélynek – vallotta be Ági. Ám Patrik annyira aggódott édesanyja egészségéért, hogy Ági úgy érezte változtatnia kell. 

„A konyhaszekrényen hagytam kint a cigarettás dobozt és azon volt egy nagyon megrázó kép, amit ő meglátott és megkérdezte tőlem, hogy ez micsoda. És olyan furcsa volt elmagyarázni neki, hogy amit anya is csinál az nem egészséges. És elmagyaráztam neki, hogy ez a kép egy olyan bácsit ábrázol, aki sokáig cigarettázott és ez lett a vége. És ott valami bennem is megtört. Akkor döntöttem el, hogy le fogok szokni a cigiről” – mondta őszintén a Hernádkakról származó celeb. 

Ám, saját bevallása szerint, ez sokkal nehezebb volt második alkalommal, hiszen jóval gyakrabban a nyúlt a cigi után, mint korábban. Minden harmadik ember dohányzik és minden negyedik ember tüdőrákban hal meg. Ezért Ági is belátta, hogy szemléletformálásra van szüksége. Volt olyan időszak az életében, amikor majdnem egy doboz cigit elszívott egy nap, emlékszik vissza. Nehéz utat tett meg, de mára már letette a cigit – vallja.

„Én mindig az idegességemet próbáltam ezzel levezetni. Amikor stresszes időszakom volt, úgy éreztem, hogy engem ez a szál cigi most megnyugtat és segíteni fog, de ez egy baromság, mert ez nem így van. Hozzászoktam, függő lettem. De amikor az ember eljut odáig, hogy sokáig szeretnék élni és szeretném felnevelni a kisfiamat, egészségesen akarok felnevelni a kisfiamat, akkor azt kell hogy mondjam, hogy erősnek kell lenni hozzá és le kell tenni!”-szögezi le. „Hiszen káros az egészségre, nincs miről beszélni!”- hangsúlyozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!