boon.hu video

2023.08.10. 09:00

A Hawaii-szigeteken fújta a sípot Fábián Mihály (fotók, videó)

A miskolci Fábián Mihály – az NB I-es labdarúgó játékvezetői keret tagja és FIFA-minősítésű dirigens – jelenleg a Hawaii-szigeteken tartózkodik.

Fábián Mihály a Hawaii-szigeteken

A hosszú évek óta Ausztráliában élő és dolgozó – Victoria szövetségi állam és az Ausztrál Labdarúgó Szövetség alkalmazásában álló – népszerű sportember csodálatos napokat tölt a Hawaii-szigeteken. Ígéretéhez hűen sok képet és videót küldött a boon.hu portáljának és az Észak-Magyarországnak.  

Jó tudni

A Pearl Harbor elleni japán támadás – avagy Pearl Harbor-i csata – a Japán Császári Haditengerészet által végrehajtott rajtaütésszerű légicsapás volt az Egyesült Államok Csendes-óceáni Flottájának Hawaii-szigeteken lévő fő támaszpontja ellen 1941. december 7-én. A japán támadás az amerikai Csendes-óceáni Flotta nagy részét harcképtelenné tette, ami legfőképpen azért történhetett meg, mert a Pearl Harbor-i katonai parancsnokok nem készültek fel egy ilyen támadásra. Válaszul az Egyesült Államok másnap, 1941. december 8-án hadat üzent a Japán Császárságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!