Koncertajánló videóval

2020.10.12. 17:00

Új dalokkal tér vissza Miskolcra a Nomad

Kettős lemezbemutató koncert lesz október 16-án, pénteken a Rockwellben: a Nomad és a Mudfield mutatja meg legújabb dalait.

Bukovenszki-Nagy Eszter

A koncert eredetileg márciusban lett volna, de ezt is, mint ahogy sok más rendezvényt, a koronavírus miatt elhalasztottak, így most pénteken pótolják a bulit. Ennek apropóján a Nomad gitárosával, János Szabolcs „Cicó”-val beszélgettünk röviden. Sőt, a srácok üzentek is a próbateremből, lássuk előbb azt!

– Mikor jártatok utoljára Miskolcon?

– Általában próbálunk évente visszatérni a főbb koncerthelyszínekre, ilyen Miskolc is, ami számomra ráadásul különösen nagy a kötődés, mivel ifjú éveimet itt töltöttem, és a tanulmányaimat is itt végeztem. A mostani koncert apropója a tavasszal Kilépő címmel megjelent ötödik albumunk lemezbemutatója lesz, és egyben a nagyon ígéretes Mudfield zenekarral közös turnénk egyik állomása.

Mudfield

– Hogy működik az ötös felállás, hogy mennek a próbák?

– Az ötös felállás nagyon nagy lendületet hozott a zenekarba, ami a a próbákon és a koncerteken is új inspirációt ad számunkra és közönség számára is. Tóth Tomi dobossal egészült ki a zenekar, aki a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének ütős szakán végzett. Illetve Kovács Ádám szombathelyi gitáros csatlakozott hozzánk második gitárosként, egyelőre az idei koncertek erejéig, aki az Ellátóházas akusztik koncerten ugrott be először a Nomadba. Nagyon tehetséges és tele van ötletekkel, így a két gitárral sokkal jobban vissza tudjuk adni a lemezen megszokott dalok hangulatát élőben is. Úgy érzem, minden téren előrelépés az ötös felállás.

– Mikor kezditek forgatni az új klipet?

– Jelenleg éppen készül a Fordul a szélirány című dalunk őt fős zenekari, és egy rövidebb, rádiós változata, amihez szeretnénk klipet forgatni. Reméljük, egyszerre fog kijönni a dalokkal, amikor azok elkészülnek.

Mivel készültök a jövő heti koncertere? Lesz valami meglepetés?

– Készülünk erre a koncertre is, most a napokban rakott össze a Marci egy új setlistet, amit a szombaton próbáltunk össze. Lesz olyan dal is, amit most fogunk eljátszani először, úgyhogy nagyon várjuk, És persze mindenkit szeretettel várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!