A Dal 2020

2019.12.20. 19:00

Keresi az egyensúlyt a munka és a család között

Újra lesz A Dal jövőre, amelynek harmincas mezőnyébe Pál Dénes is bekerült.

Horváth Imre

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul A Dal 2020 dalválasztóshow kilencedik évada február 1-jén a Duna Televízió műsorán. A zsűritagok között lesz Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard énekesnője, Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, Pély Barna énekes-gitáros-zeneszerző és Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója. Fehérvári Gábor Alfréd harmadszor vezeti majd a műsort, társa Rókusfalvy Lili lesz, akit először láthatnak a nézők A Dal műsorvezetőjeként.

Nagyon sokan neveztek

A műsorra rekordmennyiségű, 559 nevezés érkezett, ebből a zsűri harmincat válogatott be a verseny mezőnyébe. Köztük Pál Dénest, aki Tudom (Készen állsz) című dalával nevezett.

– 2014-ben volt utoljára, amikor szerepeltem A Dalban, most, hogy kifejezetten a magyar zenét támogatja, úgy éreztem, hogy ott a helyem. Már év közben születőben volt ez a nóta, és úgy gondoltuk, megvárjuk vele, hogy lesz-e A Dal, és beneveztük, mert nagyszerű bemutatója lehet a műsor. Ugyanakkor szeretném újra kipróbálni magam a műsor színpadán – mesélte el érdeklődésünkre A Dalra való nevezés apropóját Dénes. A versenydaláról azt mondja, egyfajta útravaló a kislányának, de persze mindenki azt hallja majd bele, ami miatt neki kedves lesz.

Pál Dénes igyekszik megteremteni az egyensúlyt a munka és a család között, hiszen szeretne minél több időt tölteni kislányával és párjával.

– A december elég húzós időszak, annyi fellépés van, mint nyáron, szerencsére pedig nem panaszkodhatok, sok helyre hívnak és tudok elmenni. De arra figyelek, figyelünk, hogy megfelelő időt tudjak otthon tölteni a mindennapokban is, és most az ünnephez közeledve is, ezért a tennivalókat is előrelátóan osztottuk be – avatta be lapunkat.

A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül, és magáénak tudhatja az Év dala elismerést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!