haon-sportoldal

2011.09.19. 17:40

Verhetetlen formában az Újváros

A Balmazújváros nyerte a megyei rangadót a kis Loki ellen az NB II. ötödik fordulójában.

A Balmazújváros nyerte a megyei rangadót a kis Loki ellen az NB II. ötödik fordulójában.

Izgalmas hét végén vagyunk túl a nemzeti banokság második vonalát illetően, hiszen a Keleti csoportban szereplő két hajdú-bihari gárda csapott össze az elmúlt vasárnap. A mérkőzést megelőzően mindkét csapat szakvezetője, Arany László, illetve Fórián Zsolt is győzelmet várt „fiaitól” – az elvárásoknak ezúttal az újvárosi alakulat tudott megfelelni. Az egykori debreceni játékosnak, Urbin Péternek köszönhetően már az első félidőben két góllal vezetett az időközben tíz emberre fogyatkozó Arany-alakulat. A szünetet követően a kis Loki kicsit felkapaszkodott, azonban 2–1 után jött egy debreceni kiállítás és újabb két újvárosi találat. Így nyerte meg 4–1-re a Balmazújváros a DVSC-DEAC elleni presztízscsatát.

Csapategység

– Azt gondolom, három részre lehet tagolni a Debrecen elleni találkozónkat. A gólunkat követő fél órában volt vagy három-négy óriási helyzetünk, de ezekkel nem tudtunk élni, közben ki is állították egyik rutinos játékosunkat, Papp Ferencet. De szerencsére úgy vonulhattunk pihenőre, hogy már 2–0-ra vezettünk. Aztán a szünet után a bátvette az irányítást, egy távoli lövést követően be is találtak a debreceniek, akik ebben az időszakban kicsit ránk jöttek. De az utolsó tíz perc újra a miénk volt, kontrajátékot követően kétszer is bevettük ellenfelünk kapuját. Győzelmünkben nagy szerepük volt szurkolóinknak, akik 12. játékosként voltak velünk – értékelte a DVSC-DEAC elleni meccsükön történteket Arany László, a Balmazújváros mestere, aki csapatával az eddigi öt fordulóban 13 pontot gyűjtött. Mi lehet a siker kulcsa?

– Szerintem a csapategységünknek köszönhetően szerepelünk ilyen jól, a játékosok küzdenek egymásért és a közösségért, úgy gondolom, nyerő típusú labdarúgóim vannak – árulta el a vezető, aki fiaival folytatná a jó sorozatot, és Mezőkövesden is meglepetést okozna. De a kövesdi túra előtt még vár egy feladat az újvárosiakra, a Magyar Kupa harmadik körében az Aszaló ellen lépnek pályára a hajdúságiak, mely meccsen – ahogy a trénertől megtudtuk – olyan emberek játszanak majd, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.

Egyéni hibák

– Nem kezdődött jól a mérkőzés, gyorsan hátrányba kerültünk. Az újvárosiak egy pontrúgásból szereztek gólt, amire előzetesen számítottunk is. De összeszedte magát a csapat, tovább küzdöttünk, emberelőnybe is kerültünk, azonban egy egyéni hibát követően már kétgólos volt a hátrányunk. Azt gondolom, 2–0 után is mi irányítottunk, be is vettük ellenfelünk kapuját, és egyenlíthettünk is volna, de a ziccerekkel nem tudtunk élni. Újabb egyéni hiba következett, és újabb újvárosi találat, és itt már el is ment a meccs, a végén ráadásul mi is emberhátrányba kerültünk, igaz, ez már nem befolyásolta a mérkőzést. Én sem tudom, mi lehet az oka ennek a balszerencsés sorozatnak, pedig nem játszanak rosszul a fiúk, talán ha meglenne az első sikerélmény, elindulnának felfelé – mondta Spitzmüller István, a Loki játékosa, aki ezúttal „lejátszóként” erősítette az NB II-es keretet.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!