Hajdú-Bihar

2011.09.30. 19:53

Öten indulnak az újabb voksokért Püspökladányban

Püspökladány - A most vasárnapi eredménytelenség esetén a második forduló már dönt.

Püspökladány - A most vasárnapi eredménytelenség esetén a második forduló már dönt.

Két forduló már eredménytelenül zárult a 6-os országgyűlési választókörzetben, ahol a tragikus balesetben elhunyt Arnóth Sándor megüresedett helyét szeretnék betölteni a jelöltek. Emiatt vasárnap újabb időközi választásra kerül sor, melynek első fordulója akkor lesz eredményes, ha a mintegy 40 500 választásra jogosult polgár legalább fele elmegy szavazni, és a jelöltek közül valaki 50 százalék plusz egy voksot kap.

Ötvenkét helyen

Amennyiben ez nem sikerül, akkor két hét múlva a második fordulóban függetlenül a részvételi aránytól a legtöbb voksot kapó jelölt jut be a parlamentbe – tudtuk meg Keserű Lászlótól, a körzeti választási iroda vezetőjétől. A jelöltek, akikre a körzet 52 szavazóhelyiségben vasárnap leadhatók a voksok: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bányász Róbert Sándor (Szociális Unió), Bodó Sándor (Fidesz), Gallyas István (független) és Rigán István (Jobbik).

HBN


Püspökladány, 2011. szeptember 30., péntek (MTI) – Országgyűlési képviselő-választást tartanak vasárnap a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú – püspökladányi központú – választókerületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!