Hajdú-Bihar

2011.09.15. 16:50

Az utolsó csak 2014 után

Debrecen - Az idén el kell kezdenie a kivitelezőnek a munkát, hogy tartani tudja a 2012-es határidőt.

Debrecen - Az idén el kell kezdenie a kivitelezőnek a munkát, hogy tartani tudja a 2012-es határidőt.

Nettó egymilliárd forintból készülhet el a nyugati elkerülő kiskörút első szakasza. Az összeget a város abból az integrált városfejlesztési stratégiai alapból (IVS) fedezi, melynek 1,9 milliárdjából már elkészült többek között a Halköz is.

S, hogy azokhoz képest ez miért csúszik ennyit? Annak egyik oka, hogy az első közbeszerzési eljárást a városnak vissza kellett vonnia, még 2010. végén, s az új júliusi eredményét két pályázó is megtámadta. Így ezalatt csak a vízmű és a hőszolgáltató tudta elvégezni a munkát, utóbbi saját beruházásban fektette le az új távhővezetékeket. Novemberre várhatóan annak az inkubátorháznak (korábban szállodáról volt szó) a mélygarázsát is befejezik, ami benyúlik a körút alá - mindezekről Pajna Zoltán tájékoztatta portálunkat.

Még két ütem

A körút második Arany János és Erzsébet utcák közötti szakaszáról szólva az alpolgármestere az új IVS-alapot említette, mint tervezett finanszírozási forrást.

– A kisajátításokkal már elkészültünk azon a részen, a napokban megjelenik az engedélyes kiviteli terv közbeszerzési kiírása, s várhatóan 2014-re készülhet el az út – részletezte. Megjegyezte, a harmadik ütem (Hatvan és Csemete utcák között) lesz a legnehezebb, mert még legalább két év, mire végeznek a kisajátításokkal. 

– Reméljük, hogy 2014-2020-as uniós finanszírozási időszakban is lesz majd keret a projekt befejezésére.

HBN-FÁ

Debrecen – Ismét a közbeszerzési eljáráson múlik egy debreceni beruházás haladása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!