Hajdú-Bihar

2011.07.28. 16:36

Alkotói szabadságra megy a volt rektor, Dr. Fazakas Sándor

Debrecen - Dr. Fazakas Sándor hat évig vezette a Debreceni Református Hittudományi Egyetemet.

Debrecen - Dr. Fazakas Sándor hat évig vezette a Debreceni Református Hittudományi Egyetemet.

Dr. Fekete Károly egyetemi tanárt bízta meg Schmitt Pál köztársasági elnök a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektori feladatával – adtuk hírül kedden. A vezető váltás előzménye az volt, hogy a hittudományi egyetem korábbi rektora, dr. Fazakas Sándor rektori mandátuma lejárt. Ennek értelmében a fenntartó – a Felsőfokú Oktatási Törvényneknek megfelelően – még a tavasszal kiírta a nyilvános rektori pályázatot, amelyre dr. Fekete Károly jelentkezett.

Dr. Fazakas Sándor két rektori ciklust teljesített 2005-2011 között – 2+3 év és még egy 1 éves hosszabbítással, ez utóbbi a Kölcsey főiskola integrálása miatt a fenntartó egyházkerület kérésére. Az integráció szervezeti előkészítése lezárult és szeptember 1-től immár egy egyetemként kezdi munkáját a két intézmény. Dr. Fazakas Sándor elnyert egy rangos külföldi kutatói-professzori ösztöndíjat és szeptembertől tudományos kutatói munkát végez egy németországi egyetemen, élve egy éves alkotói szabadságával.

HBN

Debrecen - A rektori feladatok ellátásával bízza meg dr. Fekete Károly egyetemi tanárt Schmitt Pál köztársasági elnök Budapesten, a Sándor-palotában, július 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!