Hajdú-Bihar

2011.06.20. 19:19

Új névvel az új évadban - Kodály neve a zenekaron is

<p>Debrecen - Az új évadban Kodály Kórus Debrecen néven tartja előadásait a városi énekkar. A kórus mellett magát az intézményt, illetve a zenekart is átkeresztelték. Előbbi ezentúl Kodály Filharmónia Debrecen néven működik, míg utóbbi Kodály Filharmonikusok Debrecenként áll a publikum elé.</p>

Jelentős változások várhatók a Debreceni Filharmonikus Zenekar és Kodály Kórus életében

Október 1-jétől Kodály Kórus Debrecen néven tartja előadásait a városi énekkar. A kórus mellett az intézményt, illetve a zenekart is átkeresztelték. Előbbi ezentúl Kodály Filharmónia Debrecen néven működik , míg utóbbi Kodály Filharmónikusok Debrecenként áll a publikum elé.

Hétfőn, a szabadtéri koncerttel egybekötött sajtótájékoztatón Somogyi Béla alpolgármester a Debreceni Filharmonikus Zenekar és Kodály Kórus elmúlt évi teljesítményét értékelte, valamint a jelenlévők megismerkedhettek az intézmény új igazgatójával, Somogyi-Tóth Dániellel is. Az alpolgármester az elmúlt esztendőt rendkívül sikeresnek értékelte, megemlítve számos hazai és külhoni hangversenyen elért eredményt. Emellett hangsúlyozta, hogy - van még hová továbblépni, s a fejlődés az új igazgató vezetésével könnyen megvalósulhat.

Változik a bérletrendszer is

A tervezett újdonságok között említődött, hogy az együttesen belül vonósnégyes és kamarazenekar is létrejöhetne – tudtuk meg a Hal közben rendezett eseményen.

Somogyi-Tóth Dániel az együttműködést is hangsúlyozta, mint a legfontosabb teendők egyikét. Ahogy mondta – össze kell hangolni Debrecen zenei életét. Ennek érdekében szoros kapcsolatot ápolunk a Zeneművészeti Karral, lehetőséget biztosítanánk a fiatal reménységeknek, de mindenekelőtt, azt szeretnénk elérni, hogy minél többen látogassanak el rendezvényeinkre. Emellett az iskolákban is tartunk koncerteket, így kívánjuk jobban megszerettetni a gyerekekkel a muzsikát.

A zenés eseményen kiemelt figyelmet fordítottak az új bérletrendszer ismertetésére. Október 1-jétől kétfajta Rubányi Vilmos bérlet váltható 9000 forintért, mely 11 előadásra szól, s egy ugyanilyen értékű wellness–utalványt is magába foglal. De azoknak sem kell aggódni, akik a már megszokott sorozatokat keresik, hiszen továbbra is váltható a Gulyás György és Universitas bérlet is.

HBN-TOB


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!