Hajdú-Bihar

2011.06.16. 17:01

Ladik - Médiavetélkedő a középkorban

<p>Bikal -&nbsp;Az öt lány az ország legjobb diákjaival vetélkedett a főnyereményért.</p>

A Ladik országos versenyébe nevezett a kabai Spontán 2 csapat. Az öt diák szerda délelőtt mérettette meg magát az ország 16 legjobb csapatával. Az immár hatodik alkalommal megrendezett „Lapot a diákoknak” című médiavetélkedőn a műfaj-és megyei napilapok ismerete mellett, a kreatív gondolkodásra is szükségük volt a csapattagoknak, s felkészítő tanároknak egyaránt.

- A feladatok nagyon kreatívak és gondolkodtatóak voltak, s egy kicsit én is diák lehettem. – mondta Kasina Józsefné a csapat felkészítő tanára.

Médiavetélkedő a középkorban

A verseny után a diákok a középkorba cseppentek, s bikali Élménybirtokban újabb próbatételek elé álltak. A gyerekek a csatacsillag és dárdahajítás mellett többek között megismerkedtek a mézeskalács díszitéssel és a hímzéssel is. A leküzdött akadályok után a diákokat apróddá és lovaggá avatták.

- Nagyon jó itt lenni, sok élménnyel gazdagodhattam, s remélem, hogy a versenyen is jól szerepeltünk - mondta Kiss Anikó, a Spontán2 csapat egyik tagja.

A szórakozás itt nem ért véget, hiszen a döntősöknek az este is tartogatott meglepetéseket. A csapatokat a jól megérdemelt vacsora után tábortűz és karaoke bulin várta, ahol nemcsak énekelhettek, de akár örök barátságok is köthettek.

HBN

Bikal, Bonyhád - Vetélkedtek sajtóismeretből, dárdát vetettek, sodrófát hajítottak, gólyalábon járkáltak az országos döntő résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!