EP-választás – Erdős Norbert: rossz az agráriumról szóló uniós ajánlás

Felsőzsolca – Az Európai Bizottság az elmúlt év novemberében jelentette be ajánlását az agráriumról, és az nagyon rossz – mondta Erdős Norbert, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán.

A politikus a helyi gazdafórumot megelőzően tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az Európai Unió egyik legjobb politikája az agrárpolitika volt, a bizottsági állásfoglalás most ezt próbálja “szétverni”.
Közölte: Magyarország ezt elutasítja vagy tartózkodik.

“Jómagam tartózkodtam, azért, mert fennáll a veszélye annak, hogy ha az agrárbizottság elutasítja, akkor a magyar agrárgazdaság borzalmas körülmények közé kerül” – tette hozzá.

Erdős Norbert azt mondta: az ajánlás a mostani támogatás 16,4 százalékának elvonásáról szól, és minden tagállamot érintene, ugyanakkor az agrárpolitika az egyetlen, amelynek a szavazása még nem történt meg.

“Bízom abban, hogy a következő parlament sokkal jobb lesz” – jelentette ki az EP-képviselő, hozzátéve: a magyar választókat pártállástól függetlenül arra biztatja, hogy támogassák a Fidesz-KDNP listáját, így az agrárium támogatása is ideológiáktól mentes lesz.

Csöbör Katalin (Fidesz), Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es számú választókerület országgyűlési képviselője elmondta: Magyarország gazdasági növekedésében kiemelkedő szerepe van a mezőgazdaságnak, amely 2010 és 2018 között másfélszeresére növelte teljesítményét.

A kormány a gazdaszervezetekkel együttműködve ennek folytatására törekszik – közölte, megjegyezve: a dinamikus fejlődést az Európai Bizottság veszélyezteti, hiszen az agráriumnak juttatandó pénzek egy részét, 15-20 százalékát a migránsokra szándékozik fordítani.

“Ezt mi nem fogadhatjuk el, küzdeni, harcolni kell ellene” – mondta Csöbör Katalin.

– MTI –Felsőzsolca.
BOON.HU


hirdetés