Felsőzsolca hírei

2018.07.23. 11:46

Repülővezeték épült Felsőzsolcán

Felsőzsolca - Elkezdődött az ivóvízhálózat rekonstrukciója a városban.

Felsőzsolca - Elkezdődött az ivóvízhálózat rekonstrukciója a városban.

Felsőzsolcán a Szent István utcában megkezdődött az ivóvízhálózat rekonstrukciója. Az alkalmazott technológia lehetővé teszi a csővezeték feltárás nélküli cseréjét, ezáltal nem kell olyan mértékű forgalomkorlátozással, környezetterheléssel, valamint burkolatbontással számolni mint nyílt árkos építés esetén. Mivel az új vízvezeték a régi helyére kerül, a régi cső alkalmatlanná válik a vízszolgáltatás fenntartására, ezért a kivitelezés idejére ideiglenes vízvezeték kiépítése szükséges, melyen a fogyasztók folyamatosan, zavartalanul kapják az ivóvizet.

A talaj felszínén

Ez az úgynevezett provizor vízvezeték, vagy más néven „repülővezeték”, melyet a talaj felszínén építenek ki, és a város gerinchálózatára kapcsolódva biztosítja az érintett fogyasztók ellátását. Kiépítése után a repülővezetéken szállított víz ugyanolyan minőségi követelményeknek kell, hogy megfeleljen, mint a hálózat bármely pontján szállított víznek, ezt a kivitelezőnek laborvizsgálatokkal is igazolnia kell.

Az új vízvezeték kiépítése ezután kezdődik meg, burkolatok bontására csak a csatlakozások helyén van szükség.

A teljes hálózat kiépítése után az új cső mosatása és fertőtlenítése következik, ezzel a vezeték alkalmassá válik az ivóvíz szolgáltatásra. Ezt az új vezetékből vett vízminta laborvizsgálatával igazolják majd. Miután az új hálózat elkészült és üzemel az ideiglenes vezetékről, a fogyasztókat rákötik az új vízvezetékre. Ezután a repülővezetéket elbontják, tájékoztatta lapunkat a felsőzsolcai önkormányzat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!