Labdarúgás

2020.05.04. 07:00

Kézzelfoghatóvá vált a május 23-a

Magyarország egész területén lehet edzeni, lehetnek zárt kapus események hétfőtől.

Miskolc 20190824 Labdarúgás 2019 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK Mezõkövesd Nemzeti Sport Fotó Micheller szilvia Korbély Kristóf Nagy Dániel Karan Dejan

Forrás: ÉM

Fotó: Micheller Szilvia

A kormány hétfőtől az ország egész területén engedélyezi sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását, amivel lehetővé válik a férfi labdarúgó NB I. és Magyar Kupa, valamint a női labdarúgó NB I. folytatása. A koronavírus-járvány magyarországi, márciusi megjelenése óta szinte minden csapatsportágban lefújták a bajnokságokat, kivéve a vízilabdában és a labdarúgásban.

Itt a folytatás

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) múlt hét pénteki közleményében kifejezte szándékát a folytatásról. A Magyar Közlönyben csütörtökön éjszaka megjelent 170/2020. rendelettel pedig lehetősége nyílik erre. Az MLSZ említett közleményében az szerepelt, hogy a „kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor” a küzdelmek folytatására, ami azt jelenti, hogy május 23-án már hazai tétmeccseken játszhatnak a csapatok.

A most megjelent kormányhatározat az edzések engedélyezése a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport-tevékenységek céljából végzett tréningekre.

Az NB II-ről

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke egy csütörtöki interjújában az férfi másodosztály esetleges újraindulásáról is szót ejtett, kijelentése szerint az NB I. és az NB II. csapatai rendelkeznek olyan infrastruktúrával, amire támaszkodva megteremthetők az újrakezdés feltételei (mérkőzések előtti tesztelés, esetleges fertőzöttek elkülönítése, további egészségügyi előírások betartása), ám a tesztelés jelentős költségeit elő kell teremteni. Az MLSZ-elnök szerint a bajnokság újraindulása ebből a szempontból is fontos, hiszen ez esetben befolynak a klubokhoz a teljes idényre szóló szponzori pénzek.

(A borítóképen: Három hét múlva akár Diósgyőr–Mezőkövesd-bajnokit is rendezhetnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!