Az időseket tisztelni és becsülni kell

Előadás a rendezvényen
Előadás a rendezvényen - © Fotó: Magánarchívum
Szalaszend – Szalaszenden köszöntötték az idős embereket, majd kitüntető címeket adtak át.

Az elmúlt hét szombatján rendezték meg Szalaszenden a már hagyományosnak számító idősek napját. Tóth István, Szalaszend polgármestere portálunknak elmondta: fontosnak tartja a település vezetése, hogy minden évben megemlékezzenek a falu idős lakóiról.

Fontos, hogy minden évben megemlékezzünk a falu idős lakóiról.” Tóth István

– Az ünnepségen többször is elhangzott, hogy a szépkorú embereket tisztelni kell, és becsülni, mert sajnos ezt időnként az emberek elfelejtik – fogalmazott.

A vendégeket színvonalas műsor köszöntötte, a szalaszendi óvoda és a körzeti általános iskola növendékei adtak elő szép dalokat és verseket, de nagy sikert aratott az Abaúji Pedagógus Kórus műsora is.

Díszpolgári címek

A hagyományokhoz híven a rendezvényen díszpolgári címeket is átadott a polgármester. A település sikeres fejlődése érdekében kifejtett tevékenységéért dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőnek, valamint a többéves segítő támogatása és a település fejlődése érdekében kifejtett tevékenységéért dr. Ódor Ferencnek, az Encsi Járási Hivatal vezetőjének ítélte oda a képviselő-testület a Szalaszend Díszpolgára kitüntető címet.

file6y2dumolldvhe3akcdc_650

Nemrég a testület kibővítette a kitüntetettek körét, hogy a kiemelkedően jól teljesítő és arra érdemes embereket kitüntetésben tudják részesíteni. Így az idősek napján már újfajta elismeréseket is átadhatott a polgármester.

A közösség, a kultúra és az oktatás területén kifejtett több évtizedes, kiemelkedő tevékenységéért a Szalaszend Községért a Közösség Szolgálatában kitüntető címet vehette át Subert Andrásné, aki évtizedekig volt a körzeti általános iskola igazgatója.

A településen folyó kulturális élet, a közösség építése, szemléletformálása érdekében kifejtett többéves, kiemelkedő tevékenységéért szintén ezt a díjat vehette át dr. Bárdos Zoltán állatorvos.

A kitüntetések után tartalmas uzsonnára látta vendégül az idős embereket a település vezetése. A zene sem hiányzott, így a délután közös énekléssel, mulatozással ért véget.

A rendezvényen részt vett Szalaszend első díszpolgára, dr. Túrós András is, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

– ÉM-HE –Encs.
BOON.HU


hirdetés