Bulvár, celeb

2010.09.06. 12:41

Dubai mögöttük, az óceán előttük

<p>Újabb ország került fel a 4 for Dance térképére: a nyíregyházi táncosok ezúttal Dubait hódították meg. Egy helyi rendezvényszervező kérte fel az együttest, hogy az egyik hatalmas, többek között sípályával (!) is ellátott bevásárlóközpontba szervezett európai hét vendégeként lépjenek fel.</p>

Nyolc napot töltöttek az arab országban, s kilenc alkalommal léptek színpadra, a fogadtatásukról pedig mindent elmond, hogy már tárgyalnak több novemberi fellépésről is. – Nagyon tetszett az ottani közönségnek a műsorunk, a szervezők pedig profik voltak. Amit kértünk, azt maradéktalanul teljesítették, holott nem mindenütt van ez így – mesélte lapunknak Gál Sándor, az együttes tagja. – A művészeket nagy becsben tartják: az öltözőnkben mindig volt gyümölcs és csokoládé, a bevásárlóközponton belül kísért bennünket egy segítő, így nemcsak a műsoraink sikerét tekintve volt nagy élmény az utazás.

Külföldi fellépésben nincs hiány

Ha valamiben nem szenved hiányt a 4 for Dance, az éppen ez utóbbi: mögöttük és előttük is rengeteg külföldi fellépés áll. Idén voltak Algériában és Lengyelországban, ősszel pedig átkelnek az óceánon. – A világbajnoki címünk és a BBC-beli szereplésünk is fontos állomásai az életünknek, többek között azért is, mert ezek kapcsán nagyon sok felkérést kapunk. Ezek egyike lenne az USA-t és Kanadát magába foglaló fellépéssorozat, jövő tavasszal pedig egy háromhetes svédországi turné szerepel a naptárunkban.

– Ami egyébként is zsúfolt: szeptemberben kilenc alkalommal lépnek fel – többek között a Kamera Hungária díjkiosztó ünnepségén, s a hamarosan újrainduló tánciskolájuk is sok munkát ad a fiúknak. – Azért fontosak a külföldi fellépések, mert ha látják, hogy kiváló produkciót mutatunk be, egyik felkérés hozza a másikat, és mivel általában nagy műsorokkal kell színpadra lépnünk, ez arra ösztönöz bennünket, hogy folyamatosan bővítsük a repertoárunkat, és tökéletesítsük a produkcióinkat.

Az tehát, hogy sokat dolgozunk külföldön, az itthon bemutatott műsorok színvonalát is emeli, mint ahogy az együttes rangját is – mondja Gál Sándor, s hozzáteszi: rengeteg az ötletük, sok van még a tarsolyukban. Ő abban bízik, a pályafutásukat tekintve nem járnak még félúton.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!