Bulvár, celeb

2010.02.24. 15:19

Nyilvánosságra hozták a Jacko házából érkezett segélyhívást!

<p>Drámai felvétel került nyilvánosságra: a haldokló Michael Jackson mellől intézett segélyhívás szivárgott ki.</p>

Michael Jackson haldoklott. Nem volt eszméleténél, nem volt tapintható pulzus. Az orvos megpróbálta újraéleszteni. Sikertelenül. Majd Jacko egyik asszisztense a 911-et hívta. A férfi és a 911 diszpécsere közötti rögzített beszélgetés került most nyilvánosságra, amiből az is kiderült, a popsztár orvosa, dr. Conrad Murray nagyot hibázott.

Hogy ki a telefonáló azt nem tudni, a felvétel szerint nem mutatkozott be, hanem azzal kezdte, hogy segítségre van szüksége. "A beteg Michael Jackson, a popsztár, az énekes. Nincs pulzusa, nem lélegzik"

A diszpécser a segítségre szoruló korát kérdezi akit férfiként említ végig a telefonbeszélgetés során (később elmondták: gyakorlatuk szerint nem használnak neveket, akkor sem, ha az elhangzik a telefonba, s fennállt az esélye, hogy a popsztár nevére csupán hivatkoznak), majd elismételte az addig kapott információkat, s mikor a hívó megerősítette, újabb kérdés hangzik el: "a földön fekszik a segítségre szoruló, vagy hol?" Erre jön a válasz, hogy az ágyon fekszik. A diszpécser megkérte a férfit, hogy helyezzék le az eszméletlent a földre és majd telefonon eligazítja, hogy mit tegyen az újraélesztéshez, majd közölte azt is, hogy úton vannak, de míg odaérnek, addig telefonon navigál, majd kérdezte, hogy látta-e valaki, mi történt?
Ekkor a hívó elárulta, hogy ott tartózkodik a popsztár orvosa, akinek megpróbálkozott az újraélesztésére, de nem történt semmi. Erre a diszpécser újra közölte, hogy úton vannak. A hívó férfi hangja kérlelő volt, aki közben szólt az orvoshoz is, de úgy tűnik, nem kapott választ, arra a kérdésre, hogy mit látott. A mentős többször elmondta, hogy úton vannak a mentőorvosok. Majd erre köszönetet mond a hívó - ezzel fejeződik be a beszélgetés.

A felvételből kiderült: az orvos hibázott azzal, hogy az ágyon próbálta újraéleszteni a popsztárt, mert a szívmasszázst csak kemény felületen lehet elvégezni, hatásosan. S ha a felvétel valóban eredeti, akkor az felhasználható lesz a bírósági tárgyaláson az orvos ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!