Bükkábrányban újra alkotótábort tartottak

Bükkábrány – Alig ér véget a tanév és kezdődött el a vakáció, a bükkábrányi iskolások már évek óta az Arany Kezek alkotótáborban kezdhetik a nyári szünidőt: így volt ez idén is június 25-e és június 29-e között.

Az idei programok annyiban különböztek az eddigiektől, hogy egy meghatározott téma, illetve korszak köré szerveződtek a tevékenységek, ez pedig a honfoglalás kora, az ősi magyar kultúra volt.

A napi programok minden reggel tornával indultak, majd csoportonként vette kezdetét a napi tevékenység. Ez hétfőn azzal indult, hogy mindenki saját, rovásírással ellátott pólót készített magának. Kedden számos népi fajátékkal szórakoztathatták magukat és nem utolsó sorban egymást a táborozók, az udvaron felállított három jurtában pedig batikolással festett pólók készültek a meghívott vendégek vezetése mellett. Eközben pedig a tornateremben játékos formában a szelektív hulladékgyűjtés titkaiba kapott betekintést mindenki.

Szerdán ismét két téma köré csoportosultak a programok: egyrészt a nemezkészítésének technikájával lehetett megismerkedni, másrészt az íjászkodást próbálhatta ki minden érdeklődő. Másnap a jurtákban egy ősi, misztikus tárgynak, az álomfogónak a mai változatai készültek, délután pedig a lovaglás jelentett felejthetetlen élményt mindenkinek, aki kipróbálta.

A hét zárásaként az egész csapat egy kiránduláson vehetett részt Debrecenben, a Ke­rekerdő Élményparkban.

ÉMBükkábrány.
BOON.HU


hirdetés