Budapest - V. kerület

2011.05.06. 18:35

Demonstráló egyenruhások - Dávid-csillagos zászlót égettek

<p>Dávid-csillagos zászlót égettek a demonstrálók pénteken délután, a Nádor téren - számolt be az eseményről elsőként a mandiner.blog.hu. Tudósítója szerint az egyik tüntető egy Dávid-csillagos (az izraelire emlékeztető) lobogót lobbantott lángra. A nagy füsttől nem sokat lehetett látni, így nem lehet tudni, hogy a zászlót meggyújtó, fekete kabátos férfi a rendvédelmi dolgozók közül, vagy esetleg a tüntetéshez csatlakozó Véderő vagy Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai közül került-e ki. A zászlóégetésről videófelvétel készült.</p>

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: az esetről van információja a rendőrségnek, dokumentálták a történteket és megtették a szükséges intézkedéseket. Arra a kérdésre, hogy történt-e előállítás vagy valamilyen rendőri intézkedés a zászlóégetés miatt, a szóvivő egyelőre nem válaszolt, későbbre ígért tájékoztatást.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!