BOON Sziréna

2019.02.07. 10:25

Pénzváltás ürügyén jutottak be a lakásokba a tolvajok

Miskolc – Szabadságvesztésre ítélték az idős sértettek trükkös kifosztásával vádolt férfiakat.

Miskolc – Szabadságvesztésre ítélték az idős sértettek trükkös kifosztásával vádolt férfiakat.

A három férfi elhatározta, hogy idős sértettektől fognak pénzt szerezni. Első alkalommal az elsőrendű vádlott egy 80 éves asszony miskolci családi házához ment, ahol a sértett fiának ismerőseként mutatkozott be. 20 ezer forintos bankjegy felváltását kérte tőle, amikor az asszony 10 ezer forintot átadott, a felváltani szánt pénzt a vádlott magánál tartotta. Időközben megérkezett a másodrendű vádlott is, aki segítséget kérve a sértettől annak figyelmét elterelte, mialatt az elsőrendű vádlott 150 ezer forint készpénzt magához vett, és azzal távozott.

Egy másik alkalommal a vádlottak egy 75 éves férfihez szintén pénzváltás ürügyén jutottak be, tőle 210 ezer forint készpénzt vittek magukkal. Az is előfordult, hogy a harmadik vádlott bement egy Lenke utcai lakóházba, ahonnan számítógépet, tabletet vitt el. A bíróság a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére idős koruknál fogva korlátozottan képes személyek sérelmére elkövetett kifosztás miatt szabadságvesztésre ítélte. Az első- és harmadrendű vádlottal szemben másfél év, a másodrendű vádlott esetében 1 év börtönt szabott ki. A büntetés végrehajtását két vádlott esetében felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a kárt az egyikük megtérítette. Az ítélet nem jogerős.

ÉM


[related-post post_id="4122296"]

[related-post post_id="4111557"]

[related-post post_id="4101093"]

[related-post post_id="4098115"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!