BOON Sziréna

2019.01.30. 14:33

Felvette az előlegeket, majd eltűnt a miskolci gázszerelő

Miskolc – Többszázezres összegeket vett át a megrendelőktől, de a munkát nem végezte el.

Miskolc – Többszázezres összegeket vett át a megrendelőktől, de a munkát nem végezte el.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, és kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt. A férfi 2016 júliusának második felében Kazincbarcikán víz- és fűtésrendszer korszerűsítését vállalt 1 200 000 forintért, és a megrendelőtől több részletben 720 ezret átvett, de a munkát nem végezte el. 2017 május elején Gesztelyen gázbekötésről állapodott meg 550 ezer forint munkadíjért, amelyből részletekben 540 ezret át is vett, de csak annyi munkát végzett el, hogy egy csövet vezetett be és egy radiátort helyezett fel a házban szakszerűtlenül. Szeptember végén Miskolcon vállalt kazánjavítást, amelyért 55 ezret átvett, a munkát nem végezte el, de a kazánból kiszerelte a szivattyút és a motort.

Börtönbe vonulhat

Tavaly március közepén Nyékládházán gáz- és vízrendszer felújításra vett át 700 ezret, itt sem teljesítette a megbízást, de azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a munkát elvégzi, beszerzett egy vízmelegítőt. A férfi a pénzek átvétele után minden esetben elérhetetlenné vált a megrendelői számára. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

ÉM


[related-post post_id="4124847"]

[related-post post_id="4124642"]

[related-post post_id="4107886"]

[related-post post_id="4102326"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!