BOON Sziréna

2018.10.05. 07:30

A rendőrt is el akarta ütni menekülés közben a borsodi férfi

Mezőkövesd - A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járásbíróságon.

Mezőkövesd - A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járásbíróságon.

A vádirat szerint a férfi július 13-án, a hajnali órákban, az M3-as autópálya egyik pihenőhelyén kivonta magát a rendőri intézkedés alól, többszöri figyelmeztetésre sem állt meg, kivilágítatlanul, néhol 160 km/h sebességgel közlekedett az autópályán. Hosszas menekülése során egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt a kereszteződésen, majd a gépkocsiját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.

Félre kellett ugrania

Ezt követően a férfi egy magánútra hajtott, ahol a rendőr megállásra szólította fel. A vádlott ezt figyelmen kívül hagyva, a járművét 20-30 km/h sebességgel a törzsőrmester irányába vezette, akinek a sérülés elkerülése érdekében el kellett ugrania. Végül a rendőrök azt követően tudták csak megállásra kényszeríteni a férfit, hogy az autójával a szolgálati gépkocsiknak is szándékosan nekihajtott.

A vádlott vezetői engedély nélkül vett részt a közúti közlekedésben, amelynek során számos közlekedési szabályt megszegett, és a rendőrautókban jelentős kárt okozott.

A borsodi férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya a hivatalos személy elleni erőszak bűntettén túlmenően, közúti veszélyeztetés bűntettével és két rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétségével is megvádolta.

Alkut ajánlanak

Az ügyészség a vádiratában az új büntetőeljárási törvénynek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a nyomozás során tagadásban lévő, többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésül ítélje hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre – amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra -, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra.

ÉM


[related-post post_id="3951837"]

[related-post post_id="3923241"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!