Elfogtak egy rendőrökre támadó borsodi férfit

Akt.:
Elfogtak egy rendőrökre támadó borsodi férfit
Budapest – Elfogtak egy borsodi férfit, aki rendőrök elől menekülve gépkocsiját egy törzsőrmester felé vezette, majd nekihajtott több szolgálati gépkocsinak – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben kedden.

A büntetett előéletű férfi július 13-án az M3-as autópálya egyik pihenőhelyén várakozott, amikor rendőrök próbáltak vele szemben intézkedni. Az elkövető a rendőri jelzésre menekülésbe fogott, egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt egy kereszteződésen, majd gépkocsiját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.

Ezután a menekülő egy magánútra hajtott, a rendőri felszólításra továbbra sem állt meg, mi több, járművét 20-30 kilométeres sebességgel egy törzsőrmester irányába vezette. A rendőr a sérülést úgy tudta elkerülni, hogy félreugrott. Az elkövető nekihajtott az útjában álló és a mögötte haladó szolgálati gépkocsiknak, mielőtt a rendőröknek sikerült volna megállásra kényszeríteniük.

A férfi érvényes vezetői engedély nélkül, kábító hatású anyag fogyasztása után vezette a járművet, a rendőrautókban pedig több mint félmillió forintos kárt okozott.

Az ügyészség a letartóztatásba helyezett férfit hivatalos személy elleni erőszakkal, közúti veszélyeztetéssel és rongálással gyanúsította meg, és indítványozta letartóztatásának meghosszabbítását.

A közlemény kitért arra is, hogy július 1-jétől kizárólag a Központi Nyomozó Főügyészség jár el a hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ügyekben. A hatásköri változás óta eltelt másfél hónapban több eljárás indult jogszerűen intézkedő rendőrök sérelmére különféle eszközökkel elkövetett támadások miatt. Előfordult, hogy bozótvágóval, baltával, egy békési férfi pedig traktorral veszélyeztette hivatalos személyek életét.

-MTI-


Illusztráció
Budapest/Szerencs - Négy év börtönbüntetésre ítélt a Szerencsi Járásbíróság egy férfit, aki trágár szavakkal illetett és megfenyegetett egy rendőrt júliusban egy borsodi kisvárosban - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön az MTI-vel. Keresztes Imre főügyész azt írta, a 44 éves...

Szerencs - Azt mondta a rendőröknek: „távozzanak, egyébként nem mennek el élve...” Augusztus 8-án állították a Szerencsi Járásbíróság elé azt a vádlottat, aki bozótvágó késsel támadt az intézkedő rendőrökre Megyaszón.A bíróság az első tárgyaláson ítéletet hozott, a vádlottat 4 év börtönbüntetésre...

Hejőpapi, Miskolc - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 20 éves hejőpapi férfi ellen. A vádlottat 2017. december 24-én 20 óra körül, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei bűncselekmény gyanúja miatt jogszerű intézkedés alá vonták a lakóhelyén, Hejőpapiban melynek során közö...

Miskolc - Szerencsére a ruha megvédte a két rendőrt. Nem mindennapi baleset történt csütörtökön délután Miskolcon. Két motoros rendőr Felsőzsolcáról hajtott vissza Miskolc belvárosába, amikor baleset érte őket. A Fonoda utcáról érkező Ford vezetője figyelmetlenül hajtott ki, nem adva elsőbbsége...