BOON Sziréna

2018.09.12. 09:09

Egy benzinkúti eladásnál buktak le a droggal Mezőkövesden

Erdőbénye - A páros a bérelt lakásban termesztette a kannabiszt és dílert is kerítettek hozzá.

Erdőbénye - A páros a bérelt lakásban termesztette a kannabiszt és dílert is kerítettek hozzá.

Folytatta a bizonyítást a Szerencsi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak büntetőügyében, akikkel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

Közösen bérelt házban

A vádirati tényállás szerint az elsőrendű vádlott barátnőjével, a másodrendű vádlottal Erdőbényén közösen béreltek egy házat 2015. augusztustól 2016. márciusig. Az ingatlant a bérbeadó tudta és beleegyezése nélkül kábítószer termesztésére alkalmas állapotba alakították át, az épület végében található helyiségben 2015. október 30. napjától kannabisz növényt termesztettek, akként, hogy ott ­fonnyasztották és szárították. A hatóság tagjai összesen 255 tő növényegyedet foglaltak le, mely lefoglalt anyag, azok hatóanyag tartalmát is figyelembe véve jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.

A férfi vádlott egy alkalommal megkérte a nőt, hogy ajándékba vigyen a III. r. vádlottnak a termesztett marihuánából. A későbbi alkalmak során a kábítószer átadása már pénz ellenében történt, akként, hogy a páros megállapodott abban, hogy a harmadrendű vádlott a megvásárolt marihuánával kereskedni fog. A páros 2016 márciusában egy benzinkúti akcióban bukott le Mezőkövesden, amikor eladás közben a rendőrség tetten érte őket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!