BOON Sziréna

2018.08.02. 14:06

Sört akart késsel rabolni – előzetesben a hernádnémeti dohánybolti támadó

Hernádnémeti - Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki július 30-án Hernádnémetiben egy dohányboltból késsel próbált sört szerezni.

Hernádnémeti - Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki július 30-án Hernádnémetiben egy dohányboltból késsel próbált sört szerezni.

A férfi a boltba belépve az eladótól egy üdítőt kért, majd amikor az eladó a hűtőszekrényhez fordult, a férfi mögé lépett, elővette a nála levő kést, felemelte a feje fölé és közölte az eladóval, hogy adjon neki sört. Egy alkalommal az eladó irányába is szúrt, aki a támadást elhárította és a gyanúsított kést tartó kezét fogva dulakodni kezdtek. E közben az eladó vágásos sérülést is szenvedett. Végül sikerült a boltból kilöknie a férfit anélkül, hogy onnan bármit elvihetett volna.

A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, miután feladta magát.

Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság a mai napon a férfit szeptember 2-ig letartóztatta. A bíróság megállapította, hogy a cselekményért akár 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne.

A férfit vagyon elleni cselekmények miatt már több alkalommal büntették, korábbi büntetései még a legcsekélyebb visszatartó hatást sem gyakorolták vele szemben, így az is feltehető, hogy újabb szándékos bűncselekményt követne el szabadlábon, ezért a letartóztatása szükséges.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

ÉM


[related-post post_id="3937014"]

[related-post post_id="3936409"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!