BOON Sziréna

2017.08.18. 17:04

Autós üldözés és lövések Ózd belvárosában - Azért menekült a terepjárós, mert nem volt jogosítványa

Arló, Ózd - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette azt a férfit, aki egy rendőri intézkedés alól ki akarta vonni magát, majd autójával a gyalogosan közlekedő rendőr felé hajtott.

Arló, Ózd - A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette azt a férfit, aki egy rendőri intézkedés alól ki akarta vonni magát, majd autójával a gyalogosan közlekedő rendőr felé hajtott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei szerdán este háromnegyed kilenckor akarták igazoltatni az arlói tónál egy terepjáró sofőrjét. A férfi a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta és gépjárművével Ózd irányába nagy sebességgel elhajtott.

Mint azt dr. Barkó Tamás, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta, a járőrök üldözőbe vették az autót, közben tartották a kapcsolatot a tevékenységirányítási központtal és erősítést kértek. Ózd belvárosában, a Vasvári úton egy járőrautó állt keresztbe, de a BMW sofőrje csak lassított, majd a kocsinak ment. Ezután tolatva nekiütközött az időközben odaérő másik rendőrautónak. Nemsokára el is menekült a helyszínről, s majdnem elütötte az egyik járőrt. Az élet és testi épség megóvása érdekében a rendőr a gépjármű kerekére célzott lövést adott le. Mint azt dr. Barkó Tamás elmondta, vizsgálják, hogy a fegyverhasználat jogszerű és szabályszerű volt-e.

A terepjárósnak sikerült elmenekülnie, a közeli LIDL parkolójába hajtott, majd a sofőr és utasa gyalog menekült, de nem sokkal később elfogták őket. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett 22 éves vezető ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást, s indítványozzák előzetes letartóztatását. A fiatal azért menekült el, mert nem rendelkezett vezetői engedéllyel, de nem volt ittas.

A közeli lakóházakban több szem- és fültanúja volt az akciónak, Bujpál Bertalanné a nagy szirénázásra lett figyelmes, majd két csattanást hallott. Látta, hogy egy rendőrautó keresztbe áll a centrumban, s a tízemeletes ház túloldalán további rendőrautók vannak. Egy másik lakó, Tímár István azt mondta, a közeli trafóháznál kapták el a fiatalokat, rendőröket és mentőautót is látott, ő előzőleg két petárda-durranásra emlékeztető hangra lett figyelmes.

Egy másik szemtanú elmondta, a rendőrkocsi az egyirányú utcából hajtott ki a Vasvári útra s állt keresztbe, néhány másodperccel később pedig nekiütközött a BMW. Ezután az odaérkező rendőr ki akarta nyitni a terepjáró ajtaját, de az le volt zárva. Eldördültek a lövések, ő hármat számolt, de sikerült elmenekülniük a terepjárósoknak a közeli Lidl felé. Később a Cipó felé menekültek gyalog, amikor a rendőrök elfogták őket. A vérző lábú fiatalembert bekötözték a mentősök, majd a rendőrök megbilincselték.

A kocsinak egyébként a bal első ablaka tört be és a sofőr már az autóban megsérült.

- Tóth Balázs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!