Filmbe illő autós üldözés Ózdon: elmenekült a rendőrök elől, majd nekik hajtott a terepjárós

Akt.:
Filmbe illő autós üldözés Ózdon: elmenekült a rendőrök elől, majd nekik hajtott a terepjárós
© Forrás: police.hu
Ózd – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette azt a férfit, aki egy rendőri intézkedés alól ki akarta vonni magát, majd autójával a gyalogosan közlekedő rendőr felé hajtott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2017. augusztus 16-án 20 óra 45 perc körül Arlón intézkedés alá akarták vonni egy terepjáró sofőrjét. A férfi a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta és gépjárművével Ózd irányába elhajtott. A rendőrök követték az autót, majd a segítségükre siető kollégáik megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani a gépjárművet Ózdon. A férfi terepjárójával először az egyik, majd az időközben helyszínre érkező másik szolgálati gépjárműnek is nekiütközött, továbbá az egyik, gyalogosan közlekedő rendőr felé hajtott. Az élet és testi épség megóvása érdekében a rendőr a gépjármű kerekére célzott lövést adott le.

Az eset során a rendőrök nem sérültek meg, míg a terepjáró sofőrjének könnyű sérülései keletkeztek.

A sofőrt és utasát a helyszín közelében elfogták az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárásban a nyomozást folytató Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – a terepjárót vezető – Cs. Erik 22 éves ózdi lakost őrizetbe vette.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –