BOON Sziréna

2017.05.08. 15:19

Tragédia Tiszaújvárosban - Három év fogház a halálos gázoló lengyel kamionosnak

Tiszaújváros - Tiszaújvárosban egy zebrán gázolta halálra a babakocsit toló nagymamát és unokáját.

Tiszaújváros - Tiszaújvárosban egy zebrán gázolta halálra a babakocsit toló nagymamát és unokáját.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság halálos „közúti baleset gondatlan okozásának vétsége” miatt indult büntetőeljárásban hirdetett első fokú ítéletet hétfőn. A bíróság által megállapítottak szerint – és mint tudósítottunk is – szerint 2015. szeptemberben a lengyel állampolgárságú kamionsofőr egy nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt vezetett, amikor Tiszaújvárosban a Tesco áruház felől kivezető út kereszteződésében jobbra kanyarodott, miközben nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedők családnak. Az édesanyjának sikerült elkerülnie a balesetet, azonban a kamion a babakocsiban lévő 17 hónapos gyermeket és a babakocsit toló nagymamát elsodorta és jobb első kerekével átment rajtuk. A baleset következtében mindketten a helyszínen életüket veszítették.

Beismerte tettét

A Tiszaújvárosi Járásbíróság a kamionvezetőt első fokon 3 év letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. Enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését beismerte.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek, míg az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM-SZB


Videó: A szeme láttára gázolták halálra édesanyját és kislányát Tiszaújvárosban

A család egy zebrán haladt át, amikor egy kamion átgázolt a babakocsit toló nagymamán. Éva másfél éves kislánya és ötvenkét éves anyukája a helyszínen életét vesztette. Az azóta is gyászoló édesanya eddig nem szólalt meg televízióban.

"Nem láttam semmit" – mondja a két embert halálra gázoló kamionos

Bíróság előtt a két ember halálát okozó lengyel kamionsofőr.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!