BOON Sziréna

2017.01.31. 22:27

Nem volt terrorcselekmény a rendőrségnek küldött fenyegető levél

Miskolc - Első fokon felmentő ítélet született a terror­cselekmény elkövetésével fenyegetés ügyében.

Miskolc - Első fokon felmentő ítélet született a terror­cselekmény elkövetésével fenyegetés ügyében.

A Miskolci Törvényszék január 31-én meghozott nem jogerős ítéletében egy, a rendőrségnek fenyegető levelet küldő miskolci nőt a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés vádja alól – bűncselekmény hiányában – felmentette. A Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa megállapította, hogy A. E. 2015 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak címzett és postára adott, kézzel írott levelében két rendőrrel szemben fegyelmi eljárás elrendelését követelte azzal, hogy amennyiben a fegyelmi eljárás nem indul meg, a rend­őröket megöleti.

Nem gondolta komolyan

A levél szerint a végrehajtás érdekében lépéseket tett, megbízást is adott, az érintett rendőröket pedig figyelteti.

A bíróság bűncselekmény hiányában mentette fel a nőt. Az ítélet indoklásában hangsúlyozták, hogy a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette egy speciális bűncselekmény, annak megvalósulásához az is kell, hogy az elkövető komolyan gondolja cselekménye megvalósítását. Vagyis konkrét, komoly és közvetlen fenyegetésnek kell lennie, amiben megnyilvánul a terrorcselekmény elkövetése. Ez a komoly fenyegetés azonban hiányzott, a megfenyegetettek sem vették azt komolyan, óvintézkedéseket nem tettek.

Figyelemfelhívás volt

A bíróság szerint a levél egyfajta figyelemfelhívás volt arra, hogy nem kellően foglalkoznak a nő ügyeivel.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész ugyanis fellebbezést jelentett be, így a per hamarosan a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!