BOON Sziréna

2016.05.10. 09:24

Újkígyóson kapták el a miskolci cserbenhagyót

Miskolc - Hajnalban gázolta halálra a gyalogost, megállás nélkül elhajtott.

Miskolc - Hajnalban gázolta halálra a gyalogost, megállás nélkül elhajtott.

Életét vesztette egy gyalogos Miskolcon vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 2 óra tájban a Csermőkei út és a Martinász utca kereszteződésében. A lakott területen történt közúti gázolás után a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Sikeres volt a nyomozás

Dobi Tamástól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság sajtóreferensétől tudtuk meg, hogy a 40 éves, gyalogosan közlekedő nőt a kereszteződésben ütötték el. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Azt nem tudhattuk meg, hogy ki értesítette a rendőrséget, de a helyszínelést követően a megyei rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Délután tudtuk meg, hogy a nyomozás eredményes volt: a megalapozott gyanú szerint a szerencsétlenül járt gyalogost G. Péter 43 éves miskolci lakos ütötte el egy kisteherautóval, akit a járőrök Újkígyóson fogtak el, így ellene folyik tovább az eljárás, amelybe szakértőt is bevontak. Hétfőn kora délután a kereszteződésben már csak az aszfaltra húzott krétavonalak jelezték, hogy 12 órával korábban egy élet szűnt meg ezen a helyszínen. A környék megszokott életét élte.

A közeli vendéglátóipari létesítményben csak hírből tudtak a gázolásról, azt mondták, nem tudni, helybéli volt-e az áldozat. Egy közelben lakó mondta el: zajra ébredt hajnalban, de már csak azt látta, hogy rendőrök dolgoznak a kereszteződésben, semmi mást nem tud az ügyről.

ÉM-SZB


Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 05000/277/2016. bűnügyi számon nyomozást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett ügyében.

Miskolc, Szerencs - Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. május 8-án történt rendőrségi eseményeiből.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!