BOON Sziréna

2010.05.28. 10:02

Városszéli kórkép - fertőzésveszélyes ősi mesterség Miskolcon

<p>Miskolc - A közelmúltban egy miskolci prostituált egyrészt un. védett övezetben kínálta szolgáltatásait, másfelől orvosi igazolást felmutatni sem tudott, így őt az intézkedő rendőrök előállították. A 30 éves nőről utóbb kiderült TBC megbetegedésben szenved.</p>

A nőt a megyei rendőr-főkapitányság Bevetési Osztályának munkatársai május 23-án igazoltatták, mert Miskolcon a Sajószigeti út szélén állva az arra haladó gépjárművezetőknek orvosi igazolás hiányában, pénzért kínálta szexuális szolgáltatásait.

A  „testmunkást” a Miskolci Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési őrizetbe vette, majd gyorsított szabálysértési eljárás keretében bíróság elé állította. Az eljárás alá vont személyre a Miskolci Városi Bíróság 40.000 Ft pénzbírságot szabott ki.

A 30 éves miskolci nővel szemben az elmúlt két évben összesen 12 eljárás indult tiltott kéjelgés miatt. A kiskorú gyermekét egyedül nevelő nőről utóbb kiderült, hogy TBC-s megbetegedésben szenved, mely miatt rendszeres tüdőgondozásra szorul.

Információs háttér:

Több mint ezer alkalommal intézkedtek a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tiltott kéjelgőkkel szemben az elmúlt évben. Mondhatni a rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében.

Az elmúlt években a rendszeres ellenőrzések során sikerült visszaszorítani a tiltott kéjelgőket a megyében. Tavaly azonban így is összesen 1023 szabálysértési eljárást kezdeményezett a rendőrség, melyen belül csak a Miskolci Rendőrkapitányság maga 910 esetben. A prostituáltak főként a turisztikai jelentőséggel bíró térségekben - így például: Miskolc, Mezőkövesd, Sárospatak - fordulnak elő nagyobb számban.

A rendőrségi tapasztalatok alapján leszűrhető, hogy a nyári időszakban megnövekszik a tiltott kéjelgők száma, akárcsak a rendőrségi ellenőrzések is. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közbiztonság megszilárdítása érdekében, a polgárok jogos igényeinek eleget téve évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordít a prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények visszaszorítására. Az adatok tükrében elmondható, hogy az elmúlt évben többször intézkedtek tiltott kéjelgés miatt, mint azt megelőzően. Ez nem jelenti azt, hogy a prostituáltak száma és tevékenysége megnőtt volna a megyében, hanem a rendőrség azon igyekezetét mutatja, hogy a törvény által védett övezetekből, így különösen az iskolák, óvodák, közművelődési épületek, egyházak, temetkezési kegyhelyek környékéről teljesen kiszorítsák a jelenséget.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!