BOON Sziréna

2009.01.04. 08:54

Könyvet ír a miskolci sztárzsaru III. - Az őszülő perverz

<p>Könyvet ír a miskolci sztárzsaru. Nosztalgiázik dr. Árnyasi Gyula nyugalmazott alezredes a hetvenes-nyolcvanas évek éjszakáinak hőse.&#160;<DIA width="960" height="800" alt="Könyvet ír a miskolci sztárzsaru 2008.12.30."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_nyvet__r_a_miskolci_szt_rzsaru_2008_12_30/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Könyvet ír a miskolci sztárzsaru 2008.12.30." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A mutogatós, excibicionista személyek

Az őszülő perverz

1976 szeptemberében, alig az iskolai tanítások megkezdése után, egy rémült házaspár jött be a kapitányságra tanácstalanul, kihez fordulhatnak segítségért. A történteket elmondva a panaszirodán mindjárt hozzám küldték a sértetteket. Az előzetes tájékozódás alapján a 7 éves kislányukat egy idősebb férfi arra kényszerítette, hogy a gyermek a nemi szervét fogdossa. A panasz felvétele után a bűnügyi technikussal kimentünk a kislány által meghatározott helyre. A helyszín az Egyetemváros, az úgynevezett „Ruzsin szőlőnél”, ahol a Csermőke utca kezdődött.

Ekkor már kezdett szürkülni, de a kislány által meghatározott helyet 10 méteres körzetben többször átvizsgáltuk. Semmiféle nyomot vagy eszközhordozót nem találtunk, még egyszer tüzetesen nekikezdtünk a terület átvizsgálásának. A gépkocsi és az elemlámpa fényében egy csillogó, fehér folyadékot találtunk. A folyadék a sűrűsége miatt gyanús volt, melyet a technikus eredetben, üveg fiolában rögzített. A kislány az Avas-délre járt a 12-es, egyetemi busszal iskolába, majd a lakására úgyszintén a 12-es városi busszal ment az Egyetemvárosig, onnan útját gyalogosan folytatta. A helyszín, a buszmegálló, ahonnan reggelente indult, és a délutáni órákban érkezett, félúton volt a lakás és a buszmegálló között. A sértett kislány viszonylag elég jó személyleírást adott az elkövetőről, akinek őszülő, kopaszodó, kerek, piros pozsgás arca volt. Ruházatára vonatkozóan csak annyit tudott közölni, hogy térdig érő, fekete kabát volt rajta.

Megindult a nyomozás az ismeretlen elkövető felkutatása érdekében. Mivel ilyen vagy ehhez hasonló esetre a régi kollégáim sem emlékeztek, így megindult az ismeretlen elkövető felderítése, az adatgyűjtések a környéken, melyet az egész városra is kiterjesztettünk. Közben a helyszíni szemle alkalmával rögzített maradvány nyomot felterjesztettük kivizsgálásra az Országos Szakértői Intézetbe. Meglepődve tapasztaltuk, amikor megérkezett a vizsgálat eredménye, ami egyértelműen kimondta, hogy a vizsgálatra felterjesztett anyag „férfitól származó ondó maradvány”. Egyben közölték, hogy a vizsgált ondó maradvány melyik vércsoportból származik. Végre felsóhajtottam, hogy van már bizonyíték, de nincs elkövető, akivel a közölt adatokat össze lehetne hasonlítani. Meggyőződhettünk arról, hogy a sértett kislány nem állít valótlant – mely több esetben előfordult – a bűncselekmény a sértett által elmondottak alapján tényleg megtörténhetett. Gyakran kijártunk a helyszín közelébe, a sértett iskolája elé, az egyetemi buszmegállóhoz, de sehogy sem jutottunk közelebb az elkövetőhöz.

Az Avas-Délen járva betértem egyik boltvezető ismerősömhöz, akivel közöltem, hogy milyen személyleírású személyt keresünk, aki vonzódik a gyermekek felé. Hosszas eszmecsere és beszélgetés után végül kinyögte, hogy a szomszédjára ráillik ez a személyleírás, és tudomása szerint kb. 10 éve voltak ehhez hasonló problémái. A szomszédja egyébként Görömbölyön lakik, és gyakran távozik a lakásáról. Beszereztem az általa név szerint is megnevezett szomszéd adatait, majd az adatok birtokában a bűnügyi nyilvántartóban leprioráltam. A priusz visszaérkezése után meglepődve tapasztaltam, hogy az „úriember” hasonló bűncselekményért már ült 16 hónapot. Mindezek birtokában kimentünk a férfi lakására, aki meglepődve vette tudomásul, hogy őt miért keresi a rendőrség. A köpcös, pocakos alkat, az őszülő-kopaszodó haj, a fogason lógó fekete kabát és a korábbi priuszai alapján előállítottuk a kapitányságra. Megkezdtem az 50 év körüli férfi gyanúsított kihallgatását, és közöltem vele a terhére rótt bűncselekményt.

A gyanúsított vörös arca még vörösebb lett, de konokul tagadta a bűncselekmény elkövetését. Amikor rákérdeztem, hogy volt-e büntetve, és miért, azt is tagadta. Akkor is tagadásban volt, mikor közöltem vele, nem ez az első hasonló jellegű bűncselekmény, ekkor és ekkor, itt és itt követte el, amiért ült 16 hónapot. Csak annyit válaszolt, hogy akkor is rá fogták, és ártatlanul volt börtönben. Közben megnevezett egy tanút, aki tudja bizonyítani az ártatlanságát, mert a cselekmény elkövetésének napján igaz, hogy az Úttörőparkban járt a 24-es városi busz végállomásánál, és egy darabig jött az Egyetemváros felé. Mikor az ismerősétől elbúcsúzott, igaz, hogy a Csermőke utca irányába vette az útját, egyik ismerősét akarta felkeresni, aki nem volt odahaza. A gyanúsított által megnevezett tanút kihallgattam, aki megerősítette, hogy valóban találkozott az ismerősével és az időpontra is jól emlékszik, délután 16 – 16.10 lehetett az idő. Akkor szokott munkából hazafelé jövet a 24-es városi buszról leszállni, majd azt is hozzátette, hogy a napokban az ismerősét ugyanebben az időpontban több esetben látta az ismerősét a Csermőke irányába menni. Az időpontra vonatkozóan a tanút és a gyanúsítottat szembesítettem, mivel a vallomásukban eltérés annyiban mutatkozott, hogy az elkövető 15 órát jelölt meg.

A szembesítés során a gyanúsított elismerte az időbeli tévedést, majd arra hivatkozott, hogy a tanúval, ahol találkoztak, ő nem ér oda fél óra alatt. Nem volt más hátra, így kénytelen voltam, két hatósági tanú és a gyanúsított jelenlétében - megfelelő rendőri biztosítás mellett- bizonyítási kísérletet végrehajtani. A gyanúsított diktálta az ütemet, láttam rajta, hogy megkísérli az időt húzni, de az addigi utat megtéve és időt, már biztos voltam benne, hogy a taktikázása felesleges. A helyszínre kb. 5 perc késéssel, de megérkeztünk. A végrehajtott bizonyítási kísérletet leadminisztráltam, melyet a hatósági tanúkkal aláírattam. Közben megérkeztek az eredmények a laborból, ahol alátámasztották, hogy a helyszínen rögzített ondó maradvány, és a gyanúsítottól vett vérminta alapján, minden kétséget kizáróan tőle származik. Ennek ellenére nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és tagadott konokul. Örültem, és örültünk, hogy sikerült a szénakazalban is megtalálni az elkövetőt, de egyre csak az járt az eszembe, hogy egy 7 éves kislány felcseperedő életében vajon milyen nyomot hagy hátra egy ilyen „perverz disznó”által elkövetett bűncselekmény.

Árnyasi Gyula számít rá, hogy a BOON-on megjelent részletek után akad valaki aki segít a címadásban. Várja azt a társzerzőt, aki kellő jutalomért ebben a segítségére lesz. Bővebben...

Kapcsolódó cikkek:

  • Könyvet ír a miskolci sztárzsaru II. - A kurtizánok
  • Könyvet ír a miskolci sztárzsaru I. - Az első éles bevetés
  • Ütős címet vár a miskolci sztárzsaru

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!