BOON Sziréna

2008.10.14. 08:04

Gyilkosság megakadályozásához hívták, de majdnem megölték

<p>Miskolc - Kis híján szúrás végzett azzal a rendőrrel, akit éppen azért hívtak segítségül Miskolcon, hogy emberölést megakadályozzon. A golyóálló mellény felfogta a penge szúrását</p>

Golyóálló mellényben vonultak a nyomozók és az egyenruhások Miskolcon a perecesi városrészen lévő térre a közeli napokban az éjszakai órákban, mert a bejelentő szerint a férje pisztolyt vásárolt, hogy azzal őt agyonlelője. A nyomozók a ház előtt pillantották meg a feljelentő által megjelölt férjet, és gyors felszólítás után egyikük azonnal kiugrott gépkocsiból, hogy a feltételezetten fegyverrel rendelkező férfit elkapja és megbilincselje. Ez azonban nem sikerült, mert a férfi azonnal támadásba kezdett, és többször is megszúrta a rendőrt. Időközben a férfi fiatalkorú fiú is a tetthelyre érkezett egy sodrófával és apja védelmére kelt volna. Az ütés előtt sikerült azonban elvenni tőle az eszközt. A rendőri intézkedésnek még mindig ellenálló és késével döfködő férfit végül a tetthelyre vezényelt járőrök segítségével tudták megfékezni és megbilincselni. A házkutatás során lőfegyver azonban nem került elő.

Felvetődött az emberölési kísérlet is

Az egyébként civil ruhás nyomozó testén több szúrási nyom keletkezett, de a komolyabb sebesülést a golyóálló mellény kivédte. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt indított eljárást az apa, és ugyanezen cselekmény kísérlete miatt fia ellen indított eljárást. Először az is felvetődött, hogy a minősítés hivatalos személy elleni emberölés kísérlete lehetne. Ezt azonban az ügyben eljáró nyomozó ügyészség még vizsgálja. Mindenesetre a nyomozót s felsőtestén érte el többször a tizenöt centimétere pengehosszúságú kés. Az ittas állapotban szembeszegülő férfi egyébként egy alkalommal behúzott a másik nyomozónak is. A Miskolci Bíróságon megtartott meghallgatás után a nyomozóbíró egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását – tájékozatta lapunkat dr. Szabó József, a B.-A.-Z. Megyei Bíróság szóvivője. Fia azonban szabadlábon védekezhet. Amennyiben a bíróság bűnösnek mondaná ki az apát és fiát, több év börtönnel is sújthatják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!