BOON Sziréna

2008.09.09. 07:16

Két napos nemzetközi közúti ellenőrzési akció Borsodban is

<p>Miskolc - Elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére terjed ki az a&#160;két napos nemzetközi közúti ellenőrzés, amit B.-A.-Z. megyében is megtartanak.</p>

A TISPOL Operational Group közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtásában a Magyar Köztársaság Rendőrsége is részt. Az ország egészére kiterjedő akció 2008. szeptember 09-én 11-én tart. Az ellenőrzésekre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területeken belüli útvonalakra, illetve a települések ki és bevezető szakaszain lehet számítani.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző év hasonló időszakához viszonyítva a balesetek száma 3 százalékkal nőtt - áll a megyei rendőr-főkapitányság akcióról beszámoló közleményében - a halálos közúti baleseteké azonban 4 százalékkal csökkent. A közúti balesetek sérüléseinek súlyossága csökkenthető lenne a biztonsági öv használati arányának növelésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!