boon-sportoldal

2012.03.09. 13:28

Orfűn ismerkednek az autóval

Miskolc - Kazár Miklós és Ferencz Ramón premierre készül.

Miskolc - Kazár Miklós és Ferencz Ramón premierre készül.Az idei rallybajnokságnak nem szeretnének felkészületlenül nekivágni, ezért az új páros is részt vesz a TR Consult Rallye Sprint Bajnokság nyitó futamán. Az előttünk álló hétvégén orfűi verseny több szempontból is hasznos lesz a miskolci pilótának és az új navigátorának.

- A legfontosabb, hogy szokjuk az autót, ismerkedjünk az új technikával – fogalmazott a futam előtt Kazár Miklós. – Nagyon kíváncsi vagyok már az R4-es kittre, viszket a tenyerem, szeretnék már beleülni az új versenyautóba. Egyelőre nem tudom, csak sejtem, hogy mire számíthatunk. Szerintem sokkal jobban fog fordulni, mint a tavalyi Mitsubishink. A kanyarokban direktebb lesz, könnyebb és stabilabb, ami rendkívül fontos ahhoz, hogy gyorsulni tudjunk magunkhoz képest. A Szilveszter Rally után nyilatkoztam, hogy minden versenyt versenyként kezelünk, de most tényleg azért utazunk le Baranyába, hogy teszteljünk és megismerjük az új kocsit.

És természetesen egymást is. Kazár Miklós ugyanis új navigátorral vág neki az idei rallybajnokságnak. A jobb első ülésből Ferencz Ramón diktálja majd az itinert. Bár a két sportember jól ismeri a másikat, de pályafutásuk során most először kerülnek munkakapcsolatba.

- Szerintem ezzel nem lesz gond – szögezte le Kazár Miklós. – Ramón egy tapasztalt, jó navigátor, akinek nem kell elmagyarázni, hogy mi a dolga. Biztos vagyok benne, hogy szinte azonnal megtaláljuk a közös hangsúlyt. Ettől egyáltalán nem tartok, persze mindkettőnknek fontos lesz, hogy néhány kilométert versenykörülmények között is együtt menjünk. Az új autó még nem készült el, szokás szerint az utolsó pillanatig dolgozik rajta a csapat. A lényeg, hogy a bajnoki nyitányra mindennel kész legyünk, és a terveinkhez megfelelően szerepeljünk az idei sorozatban. Orfűn a Mecsek Rally pályáit fogjuk használni, amit kimondottan szeretek. Azt azért elárulhatom, hogy a tesztjelleg ellenére figyelni fogjuk az időeredményeket, mert ha már ott vagyunk, akkor szeretnénk jól szerepelni. 

A TR Consult Rallye Sprint Bajnokság nyitó futama szombaton a pályabejárással, majd az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik. A benevezett párosok vasárnap öt alkalommal teljesítik az Orfű – Abaliget – Orfű gyorsasági szakaszt. A viadal március 11-én, reggel hét órakor rajtol, az eredményhirdetést a tervek szerint este fél hét körül tartják meg. A sprintfutamon a bajnokság résztvevői mellett ORB-s, Rallye2-es és Historic párosok is részt vesznek, komoly mezőny gyűlik össze a baranyai gyorsaságin. 

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!