boon-sportoldal

2012.01.13. 08:25

MJJSE: Döntőket is el tud képzelni Svasznek

MJJSE - HSC Csíkszereda Mol Ligás mérkőzés pénteken 18.30-tól a Népkertben.

MJJSE - HSC Csíkszereda Mol Ligás mérkőzés pénteken 18.30-tól a Népkertben.A héten két olyan ,,dolog" is történt a Maciknál, amely jelentősnek számít a klub életében: ezek közül a kisebb volumenű az volt, hogy a csarnok foglaltsága miatt a nyitott kettes pályán edzettek a sárga-feketék, amelyre hat éve nem volt példa. A másik két igazolás; a szezonból hátralévő időben Miskolcon hokizik a Sapa Fehérvár AV 19-től érkezett Nagy Gergő, valamint a rutinos, 161-szeres válogatott Svasznek Bence (legutóbb Újpest).

– Ugyan a vonalak nem voltak felfestve, de jó hangulatban zajlott le ez a szabadtéri tréning, élveztem – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak a 36 esztendős védő. – Szerencsére, a magyar hoki már túl nőtt azon, hogy azt nevezzük profinak, ha valakinak ilyen nyitott létesítménye van...

A jégen derül ki

Svasznek Bence a fővárosból igazolt a Macikhoz, és ugyan kérdeztük a távolabbi terveiről (például befejezi-e a szezon végén az aktív játékot?), inkább az elkövetkezendő két, két és fél hónapról ejtett szót.

– Mert most ez a fontos – fogalmazott a kiváló bekk. – Az eltelt néhány napban semmilyen gondom, problémám nem volt, ami a beilleszkedést illeti, hiszen egyrészt van pár olyan korongos a Miskolcban, akivel már voltam egy csapatban, másrészt meg úgyis a jégen fog minden kiderülni, az alapján fognak megítélni, az alapján fognak elfogadni. Miután optimista és egyben maximalista is vagyok, egyértelműen az a feladat, hogy próbáljunk meg mind a Mol Ligában, mind a bajnokságban bekerülni a döntőbe. Lehet, ez egy túl bátor elképzelés, de azt hiszem, az MJJSE jelenlegi állománya alkalmas arra, hogy midezt el is érje. Természetesen a sorban a Mol Liga az első, aztán következhet a hazai pontvadászat, ahol a döntőhöz szerencse is kell, az, hogy elkerüljük a Sapa Fehérvár AV 19 EBEL-ben szereplő csapatát.

A svéd Lindgrennel

Az MJJSE az utóbbi hetekben védőhiánnyal küzdött, ilyen-olyan okok – jobbára sérülések – miatt sokszor volt foghíjas ez a csapatrész. Így aztán óriási segítség, hogy egy ekkora tapasztalattal bíró játékos a Népkertbe érkezett... és gyakorolt a második soros svéd Lindgrennel.

– Az elsőben van a két szlovák védőnk, Chmelo és Jarábek, és valóban Lindgrennel játszottam az edzésen, ez nincs kőbe vésve, bármi felülírhatja, formaingadozás, vagy más...

Amikor arról érdeklődtünk Svasznek Bencénél, mi a véleménye a miskolci jégkorongról, az alábbiakat mondta:

– Folyamatos a fejlődés – jelezte. – Tíz-tizenöt éve úgy érkeztünk ide, hogy kötelező a győzelem, aztán már egyre többször megszorongatott bennünket a Jegesmedvék, míg az elmúlt években vért izzadt itt mindenki, ha sikert akart elérni. Bárcsak így mennének a dolgok minél több helyen Magyarországon.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!