boon-sportoldal

2011.06.23. 15:30

Fux Kupa: tenisznagyüzem az Egyetemvárosban

<p>Miskolc - Pénteken&nbsp;kezdődik és vasárnap délután ért véget az országos veterán verseny.</p>

A tornáról a City Hotelben rendezett sajtótájékoztatón dr. Barkóczi István, az esemény névadó-főszponzora, a Fux Zrt. vezérigazgatója, prof. dr. Barkai László fővédnök, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja, Dobozy Zsolt főszervező és Szűcs Lajos versenyigazgató adott számot az előkészületekről és a tudnivalókról.

Vigyék el a hírét

Elhangzott, hogy a megyeszékhelyen kevés az országosan is jegyzett sportverseny, amelyre felkapják a fejüket az érdeklődők. Az előttünk álló három nap azonban ilyen lesz: erre garancia az előzetesen nevezők száma. Több, mint százan lépnek pályára az egyes, a páros és a vegyespáros számokban. Az indulók kör-, vagy kieséses rendszerben csapnak össze, a rajt pénteken 14 órakor lesz az egyetemi centrumban. A nevezési díj mindössze 1000 és 2000 forint, ez nagyon olcsónak számít egy, a szervezők által négy csillagosra tervezett viadal esetében. Mivel „veteránokról” van szó, talán nem is az eredményességre, hanem a játékra, a kikapcsolódásra és a baráti kapcsolatok ápolására helyezik a hangsúlyt. Ennek jegyében köszöntik majd Farkas Bertalan tábornokot, az eddigi első és egyetlen magyar űrhajóst, aki a világűrben szerzett élményeit is megosztja majd a sportolókkal.

Meglepetések

A nevezőknek meglepetésekkel is kedveskednek a szervezők. Pénteken este az egyetemi centrumban látják vendégül a sportolókat, szombaton este pedig díszvacsorát adnak a teniszezőknek

ÉM-KT


Szerkesztőségünk vendége volt szerdán Dudás Hunor, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője.

Miskolc - A szerbiai Zrenjanin ad otthont a junior birkózó Európa-bajnokságnak.

Miskolc - A Sapa Fehérvár AV19 gárdájában folytatja pályafutását Láda Balázs, a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának védője.

Az abszolút értékelésben kiosztott hat érem közül négy a TVK-Mali TK sportolójáé lett június 19-én, vasárnap, a Triatlon Tour idei 3., bajai állomásán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!