Juhász Bence a junior Eb-n próbál szerencsét

By Kolodzey Tamás
Juhász Bence a junior Eb-n próbál szerencsét
Miskolc – A szerbiai Zrenjanin ad otthont a junior birkózó Európa-bajnokságnak.

A kontinensbajnokságon szőnyegre lép Juhász Bence, a Diósgyőri Birkózó Club 18 éves kiválósága is, aki a kötöttfogásúak 50 kilós mezőnyében próbál szerencsét. 

Jó formában van

Bence csütörtökön utazik a viadalra és szombaton szerepel – közölte Juhász Sándor, a sportoló edző-édesapja. – Első éves juniorként nem akarunk túl nagy terhet a vállaira rakni, ezért konkrét elvárásokat sem fogalmaztunk meg vele szemben. Természetesen azt szeretnénk, ha minél messzebb jutna, ha beleszólna akár a végelszámolásba is. Jó formában van, de ebben a sportágban mindenki tudja, hogy nagyon sok múlik a sorsoláson. Azon, hogy kiket állít vele szemben ellenfélként Fortuna.
Juhász Bence Tatán és Budapesten készült fel az Eb-re, a ráhangolásra három és fél hetet fordított, foglalkozásait Sike András olimpiai bajnok keretedző irányította. A tehetséges sportolót Szerbiába Juhász Sándoron kívül Repka Attila, a DBC vezető edzője is elkíséri, így a Béni becenévre hallgató reménységnek nem kell majd nélkülöznie a jobbnál jobb szakmai tanácsokat.

-KT-További hírek a boon-sportoldal kategóriából