Láda Balázs: búcsú húsz miskolci hokiév után

By Kolodzey Tamás
Láda Balázs: búcsú húsz miskolci hokiév után
Miskolc – A Sapa Fehérvár AV19 gárdájában folytatja pályafutását Láda Balázs, a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának védője.

Szerda reggel kaptuk a hírt Egri Istvántól, a Macik elnökétől, hogy a nyolcszoros válogatott sportoló Székesfehérvárra igazol.
– Nem gördítettünk akadályt Balázs távozása elé – közölte az elnök. – Nyolc éves kora óta játszik nálunk, húsz szezont húzott le és eljutott a válogatottságig is. Mindig lelkesen, tudása legjavát adta hokizott, sportolóként eljutott odáig, hogy a kisgyerekek példaképévé vált. Ezért elnökségünk egyhangúan úgy foglalt állást, hogy elengedjük: úgy ítéljük meg, hogy nagy lehetőség előtt áll, mert jobb körülmények közé kerül, az MJJSE-től magasabban jegyzet gárda tagja lesz. További sok sikert kívánunk neki, jóllehet tisztában vagyunk vele, hogy távozása érzékenyen érint minket.

A múlt héten még cáfolt

Láda Balázs átigazolásáról már napokkal ezelőtt felröppent a hír, ezért megkerestük az érintettet, aki szűkszavúan csak ennyit mondott: „Az információnak nincs alapja, engem ugyanis nem kerestek meg.”
Az ezzel ellentétes tényeket szerdán sajtótájékoztatón jelentették be.
– A megállapodás szerint előzetesen nem beszélhettem a jövőről – mondta a sportoló, akit szembesítettük múlt heti szavaival. – A fehérváriak kerestek meg és két éves szerződést kötöttem velük. A Sapa EBEL-ben szereplő csapatának tagja leszek, magam is kíváncsian várom, hogy milyen teljesítményre leszek majd képes a MOL Ligától magasabb színvonalú küzdelemsorozaton. Furcsa érzések kavarognak bennem, hiszen ezer szállal kötődöm a Jegesmedvékhez, de váltanom kellett. Még olyan korban vagyok, hogy egy szinttel feljebb is meg tudom magam mérettetni, ráadásul így a válogatottság is elérhetőbbé válik számomra. A búcsú fájdalmas, de jó szívvel gondolok a miskolci éveimre és köszönetet mondok azoknak, akik a pályafutásomat egyengették.

-KT-A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .