boon-sportoldal

2010.11.05. 11:53

Két napos nemzetközi viadal a „Keményben”

<p>Miskolc - A dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában november 6-7-én nemzetközi úszóversenyt rendeznek, 250-nél is több indulóval.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség és a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. által rendezendő viadal keretében 23. alkalommal emlékeznek meg dr. Bitskey Zoltánról, megyénk olimpikonjáról, a fiatalon elhunyt kiváló sportolóról és edzőről, a miskolci Pászti Csabáról, Vígh Józsefről, Miskolc város örökös edzőjéről és a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszóról, Kriston Orsolyáról. A kétnapos erőpróba magába foglalja a XVI. Testvérvárosok Kupáját is. Szombaton 14 órától, míg vasárnap 9 órától kezdődnek a futamok, melyek életre hívását a  B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat Mecénás Alapja és a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta.

Résztvevő városok, klubok

Hölcz Péter versenyigazgatótól, a megyei úszó szövetség főtitkárától megtudtuk azt is, hogy a 250-nél több versenyző, akik 730-nál több nevezést adtak le, az alábbi városokból, illetve klubokból érkezik Miskolcra: Kassa, Rimaszombat, Katowice, Poprád, Szeged, Baja, Tótkomlós, Debrecen, Salgótarján, Bp. Honvéd, Eger VUK, Lator SE (Hatvan), Mezőkövesd Teknőc, VUK Miskolc, Club Laguna–MISI, TVK Mali TK (Tiszaújváros), Fiedler SE (Ózd), Hullámtörő (Gyöngyös,) MISI, Parafa (Gyöngyös), Integra Agria (Eger).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!