boon-sportoldal

2010.11.03. 13:19

Hidasnémetiben gyökeret vert a birkózás

<p>Hidasnémeti - Másfél hónappal ezelőtt kezdtek „mocorogni” a klubnál, aztán felgyorsultak az események.</p>

A nyár végén még csak „darabjaikat” rendezgették az Észak-abaúji településen, ahol terveiket szövögették.
– A lelkesedésünk és a kedvünk hajtott minket előre – mondta Kovács Balázs, a helyi klub technikai vezetője. – Az általános iskola igazgatója heti két alkalommal rendelkezésünkre bocsájtotta az intézmény tornatermét. A szakosztály edzőjének Istenes Lászlót kértük fel. Laci bácsit, aki korábban szép eredményeket ért el Pálházán, Szendrőben és Kazincbarcikán is, országszerte jól ismerik. Már negyvenkét esztendeje foglalkozik ezzel a műfajjal, reméljük, hogy nálunk is bizonyítja majd tudását, rátermettségét. Szóval nagyon bízunk abban, hogy még sokat hallanak majd rólunk a birkózás szerelmesei.

Szerencsen debütálnak

A németiek lelkesen láttak munkához, a sportvezetőknek a szülők segítettek és segítenek a szervezésben. Jelenleg már huszonketten rendszeresen látogatják az edzéseket. Első versenyük november harmincadikán lesz, ekkor mutatkoznak be Szerencsen.
A megyei szövetség első embere, Rónai Kálmán természetesen tudott a hidasnémetiek útkereséséről:
– Örülök, hogy határmenti településen sínre került a sportág ügye és újabb fehér folt tűnik el a térképről – közölte az elnök. – Korábban Partos Gábor Abaújszántón dolgozott négy-öt hidasi gyerekekkel, de visszament Dunántúlra, ezért ha úgy tetszik én küldtem oda Istenes Lászlót. Jó és sikeres munkát kívánok neki, a szövetség nevében ígérem, hogy majd figyelünk rájuk.
-KT-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!