boon-sportoldal

2010.09.06. 10:20

Nyíregyházi asszisztens az UEFA Regions Cup-on

<p>Sopron és Bük adott otthont az UEFA Regions Cup egyik selejtező csoportkörének az elmúlt héten. A magyar együttes mellett az országot asszisztensként a nyíregyházi L. Tóth Lajos, tartalék-játékvezetőként a tótvázsonyi Szilasi Szabolcs képviselte.</p>

Az UEFA Regions Cup az európai amatőr válogatottak tornáját jelenti, ezúttal a házigazdák az izraeliekkel, az örményekkel és a románokkal játszottak. A nemzetközi kavalkádra jellemző, hogy a játékvezetők Skóciából, Horvátországból és Ukrajnából, az ellenőrök Svájcból és Görögországból érkeztek, az európai szövetség szlovák adminisztrátora pedig egyenesen Londonból jött.

A büki nyitótalálkozón az izraeliek simán lelépték az örményeket 5–0-ra. A játékvezető az a Domagoj Vuckov volt, aki idén a Hajduk Split-Sibenik horvát kupadöntő visszavágóján fújta a sípot. A magyar csapat ideálisan nyitott, 4–1-re verték a románokat. A második fordulóban ott folytatták, ahol abbahagyták, 2–1-re győzték le az örményeket. A büki izraeli–román meccset az a Moszejcsuk vezette, ő máskor Sahtar Donyeck- és Dinamo Kijev-találkozókat is dirigál. Az izraeliek 2–0-ás sikerükkel egyértelművé vált, hogy a zárófordulóban csoportdöntőnek számít a soproni derbi.

Ott az izraeliek szerezték a meccs egyetlen gólját, így ők jutottak tovább a következő körbe. A nyeretlenek büki találkozóját 3–1-re nyerték a románok az örmények ellen. A szervezők jelesre vizsgáztak, kellemes élményekkel távoztak a résztvevők a hűség városából.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!