boon-sportoldal

2010.09.22. 13:31

Fegyelmit kezdeményeznek a Macik Derton sérülése miatt

<p>Úgy tűnik habár a jégen kedden este véget ért a Miskolci Jegesmedvék Csíkszereda elleni találkozója, a meccsnek lesz utóélete. A miskolci klub ugyanis több ügyben is intézkedést kér.</p>

Meglehetősen gondterhelt volt szerdán délelőtt Egri István, a MJJSE elnöke:

- Most jövünk a kórházból, ahol megállapították, hogy hátvédünknek, Andrew Dertonnak külső részleges térdszalag szakadása van. Ez minimum 1 hónapos kiesés jelent neki és a csapatnak, hiszen térdgépet és mankókat kap, az első három hétben nem terhelheti a lábát, azaz rá sem állhat. Csak ezután kezdhet könnyített edzésmunkát. Nem kell részleteznem, hogy a csapatunk számára mekkora veszteség az egyik legértékesebb játékos ilyen hosszú időre történő kiesése. Elég csak azt felidéznem, hogy a nyári iglói tornán – ahol három szlovák csapattal játszottunk – Andrew-t választották a legjobb hátvédnek.

Ne ússza meg 2 perccel

- Milyen lépést terveznek ebben az ügyben?

- Szerencse a szerencsétlenségben, hogy két videofelvétel is a rendelkezésünkre áll (egy távoli és egy közeli), amelyen jól látszik hogyan ütközte le Lubomir Hurtaj Dertont. Ezek alapján fegyelmi eljárást kezdeményezünk a MOL Liga versenybizottságánál Hurtaj ellen szándékos, súlyos sérülést okozó szabálytalanság miatt. Úgy gondolom, hogy a saját sérült játékosunknak is tartozunk azzal: nem hagyjuk, hogy egy 2 perces büntetéssel megússza ezt a tettét. (A brutális belépőről a videó ITT nézhető meg)

Ellenőrt kérnek a pénteki meccsre

- A sors és a sorsolás kegyetlen szeszélye miatt pénteken ismét a Csíkszeredával találkoznak a Jegesmedvék, ezúttal azonban idegenben.

- Igen, ez most nem túl szerencsés. Mivel a vendégek mérkőzés utáni reakcióiból úgy tűnt számunkra, hogy a „visszavágó” sportszerűsége esetleg veszélybe kerülhet, ezért írásbeli kérelmet adunk be még ma (szerdán) a Játékvezetői Testülethez, amelyben ellenőr delegálását kérjük a pénteki mérkőzésre. Attól tartunk ugyanis, hogy a felfokozott indulatok olyan pontra jutnak, amelyek mindkét csapat tagjainak sérüléséhez vezethetnek. Ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni. Az idei bajnoki kiírás szerint minden mérkőzést fel kell venni videóra az elejétől a végéig, és kérni fogjuk majd ezt a felvételt is, mint ahogy a mi is biztosítjuk csíkieknek a keddi meccs DVD-jét.

Ugyancsak kérem majd a Ligát, hogy a közösen elhatározott nyilatkozási kötelezettség betartására figyeljen oda. A mi csapatunknál ilyen nem fordulhat elő: már a szezon előtt tisztáztuk Bob Dever vezetőedzővel, hogy soha nem tagadhatja meg a nyilatkozatot az újságíróktól.

H.Sz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!