boon-sportoldal

2010.09.23. 15:08

Erdélyben is győzni akar az MJJSE

<p>Két idegenbeli meccset játszik ezen a hét végén a Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorongcsapata a MOL Ligában.</p>

A keddi fontos győzelmével összehúzta az élmezőnyt a Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorongcsapata a MOL Ligában. A listavezető, az eddig veretlen HSC Csíkszereda legyőzésével a miskolci együttes ebben a szezonban immár sokadszor jelezte, hogy számolni kell velük a dobogós helyekért zajló küzdelmek során. A csapat nem szállt el a keddi sikertől, de azt Bob Dever, az MJJSE vezetőedzője is megerősítette, hogy az újabb siker jó hatással van az öltözői hangulatra. Amikor felvettük neki, hogy kedden nem kevesebbet tettek, mint elvették az addigi száz százalékos csapat veretlenségét, és hogy zsinórban a harmadik győzelmüket aratták, a következőket mondta: ,,Egyszer minden sorozat megszakad, ahogy a Csíkszeredáé, úgy előbb utóbb a miénk is, de természetesen azt szeretnénk, ha ez minél később következne be. De például biztos vagyok abban is, hogy az Újpest negatív sorozata is meg fog szakadni, fognak még ők meccset nyerni, velük kapcsolatban csak az a kérdés, hogy kit és mikor kapnak el."

Két meccs Erdélyben

Az MJJSE ezen a hét végén két meccset játszik Erdélyben, pénteken 18 órától a HSC Csíkszereda vendégei lesznek, vasárnap 10 órától pedig a Fenestela 68 Brasov gárdája otthonában lépnek jégre. A soron következő találkozóval kapcsolatban a Macik kanadai trénere így nyilatkozott: ,,Nem lehet kiindulni a keddi meccsből, mert minden mérkőzés más. Az látszott a hétközi összecsapás után, hogy a Csíkszereda csapata, játékosai nem igazán számítottak arra, hogy Miskolcon akár ki is kaphatnak, de ez legyen az ő bajuk. Mi nyugodtan várhatjuk az újabb csatát, és a hosszú utazást arra használják fel, hogy tovább építsük a közösségünket. Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk pénteken, de mi azzal a szándékkal keltünk útra, hogy megnyerjük mind a két mérkőzést. Jó csapatok ellen játszunk majd ez biztos, de megvan bennünk az erő ahhoz, hogy elérjük a célunkat."

Bob Devernek azt is felvetettük hogy a kanadai Derton kiesésével tovább fogyatkozott a védők amúgy sem bőséges száma, amire az alábbiakat reflektálta a szakvezető: ,,Sajnáljuk a kiesését, de az ilyen előfordul a hokiban. Adva van egy helyzet, amit meg fogunk oldani úgy, hogy más játékos kapja azt a feladatot, amit korábban Derton. Azt sem mondanám, hogy kevés a védőnk, mert vagyunk annyian, hogy a kieső játékosokat pótolni tudjuk."

Ellenőrt kérnek

Egri István, az MJJSEelnöke, a klub honlapján bejelentette, hogy játékvezetői ellenőrt kérnek a HSC Csíkszereda elleni, idegenbeli meccsre. A klubvezető azzal indokolta döntését, hogy a csíkszeredaiak keddi, mérkőzés utáni reakcióiból úgy tűnt, hogy ,,a visszavágó sportszerűsége esetleg veszélybe kerülhet".

 A MOL Liga állása

1. HSC Csíkszereda 6 5 - - 1 37-15 15
2. Dab.Docler 6 4 1 - 1 40-14 14
3. Vasas HC 7 4 - - 3 27-17 12
4. Miskolci JJSE 6 4 - - 2 33-18 12
5. Fenestela 68 Brasov 6 3 - 1 2 19-18 10
6. Sapa Fehérvár AV19 6 2 1 - 3 18-35 8
7. FTC-Orangeways 5 2 - - 3 15-13 6
8. Steaua Rangers 6 1 - 1 4 21-30 4
9. Újpesti TE 6 - - - 6 10-60 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!