boon-sportoldal

2010.08.17. 14:14

Bücs lelkes buzdítást vár

<p>Három forduló után immár a DVSC-TEVA címvédő, ötszörös bajnokcsapata vezeti az őszi NB I-es tabellát a Videoton és a Kaposvár előtt.</p>

A Loki a Kecskemét elleni, szombati 6:2-es győzelemmel hangolt a Litex Lovech elleni, csütörtöki Európa Liga play-off mérkőzésre, amelyen 19 órától a nyíregyházi Városi Stadion ad otthont. A Loki bolgár riválisa a legutóbbi fordulóban hazai pályán 2–1-re nyert a mezőny második feléhez tartozó Blagoevgrad ellen.

Válogatottakkal tűzdelve

A megyénkbeli focikedvelőknek aligha kell bemutatni a debreceni sikerek egyik kovácsát, Bücs Zsoltot, a Loki pályaedzőjét. A szókimondó, játékosként talán többre is hivatott szakember egykoron a Szpari színeiben szerezte élete első élvonalbeli gólját a nyíregyházi stadionban. Ő nemcsak vendég lesz csütörtökön, kicsit hazatérő is.

– Kemény mérkőzés vár ránk, hiszen a Lovecs remek együttes, tele van bolgár és egyéb válogatottakkal, brazilokkal – kedzte lapunk tájékoztatását Bücs Zsolt. – Úgy vélem alaposan feltérképeztük őket, bár mindannyiszor másféle hadrendben és összeállításban léptek pályára. csapatkapitányuk, a bolgár Popov a nyíregyházi meccsen nem játszhat, csak a visszavágón.

Fegylemezetten

– Csütörtökön szeretnénk olyan eredményt elérni, ami reményekkel kecsegtet a visszavágóra. Ehhez fegyelmezett, zárt védekezésre lesz szükség, a támadásoknál pedig jó döntésekre és gólra, még inkább gólokra. Nagyon remélem hogy telt ház előtt léphetünk majd pályára, mert nagy szükség van lelkes közönségünk biztatására. Több ezren jönnek majd át Debrecenből és remélhetőleg sok nyíregyházi, szabolcsi, szatmári és beregi szurkoló jön majd ki a mérkőzésre. Biztos vagyok benne, hogy ők is majd bennünket támogatnak, hiszen egy magyar csapat játszik egy bolgárral – fejezte be a rozsályi születésű szakember.

A DVSC-TEVA vezetői és szakvezetői remélik, hogy csütörtökön este az örök rivális Nyíregyháza szimpatizánsai is együtt szurkolnak a Loki-drukkerekkel Dombiéknak a közös célért, a Debrecen továbbjutásáért, amely a magyar labdarúgás szempontjából is nagyon fontos.

A bolgár együttes külön repülőgépen, szerdán délelőtt érkezik Debrecenbe és egy nagyerdei, ötcsillagos hotelben száll meg. A mérkőzést megelőző napon, szerdán este 7 órától egy időben tart edzést a két együttes, amíg a Lovecs gárdája a nyíregyházi Városi Stadion gyepszőnyegével ismerkedik, addig a Loki Debrecenben igyekszik begyakorolni a taktikát.

Belépők

A megyénkbeliek több helyen is vásárolhatnak belépőt a csütörtök esti derbire.. Nyíregyházán és Mátészalkán két-két, Nyírbátorban, Fehérgyarmaton, és Vásárosnaményban egy-egy helyen juthatnak hozzá a jegyekhez szerdán 16 óráig. A Nyíregyháza Spartacus klubirodáján szerdán 18 óráig vásrálható a VIP-be (7 ezer forint), illetve az új lelátóra szóló (3 500 forint) belépőjegy. A mérkőzés napján, csütörtökön a klubház előtti főpénztárban már reggel nyolctól árusítják a még fennmaradó jegyeket.

Útlezárások Nyíregyházán

Időszakos forgalomkorlátozásra, útszűkületre és rendőri ellenőrzésre, elterelésre kell számítani augusztus 19-én 15.00- 18.30 óra között a Nyíregyháza 4-es számú főútvonal 268-as km szelvényénél, Debrecen irányából Nyíregyháza irányába  (a Metro áruház környékén). Ezen kívül 05.45-21.00  óra között lezárják a  Nyíregyháza  Stadion u.- Stadion köz (Nyíregyházi Főiskola és a Stadion közötti útszakaszt), valamint a Nyíregyháza Stadion utcát a Vasvári Pál utca és a Sóstói út közötti részen.

- Mán László -

// <![CDATA[

</script>

// ]]>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!